Sisukas liitto

Funidatalaiset
8.6.2018
Sisukas liitto

Funidatalainen huomaa löytäneensä yhtäläisyyksiä häiden järjestämisen ja Sisun kehityksen väliltä.

Omia häitä suunnitellessa ja järjestäessä olen huomannut monia yhteyksiä Sisun kehitykseen. Kehityspolku on täynnä ahaa-elämyksiä, huolenhuokauksia, paniikinpoikasia ja euforisia huipentumia, aivan kuten hääpolullakin. Kärjistetyimmässä muodossa voisi melkein sanoa, että Sisulle järjestetään häät joka version yhteydessä. Näissä häissä kuvainnolliseen vihkimiseen astuvat modernin asioinnin koodillinen esiintymä, eli Make, ja tuetun opiskelun mahdollistava inkubaattori, eli Tomi.

Koko prosessi alkaa aina suunnittelusta ja yhteisymmärrykseen pääsemisestä. Tomi haluaa parasta millä hinnalla hyvänsä, sillä onhan tämä yksi tärkeimmistä asioista heidän elämässään. Yhdessä heistä muodostuu jotain vahvempaa, eikä vain heidän, vaan myös kaikkien muiden eduksi. Välillä Tomi lähtee aivan omille teilleen mahtipontisten ja perinteitä murskaavien ideoidensa kanssa, mutta onneksi Make on erinomainen kompromissien kehittäjä, vaikka Tomi ei aina näistä pidäkään. ”Mutta kulta”, sanoo Make pehmeällä äänellään, ”muistathan, että häihin on vain muutama viikko! Kyllä vieraat ymmärtävät, vaikka kaikki ei ole valmista yhdellä kerralla!”

Vieraathan ovat monimuotoista sorttia. Kunniavieraisiin kuuluu tärkeimpinä Maken ja Tomin vanhemmat, eli koodimestarit ja tuoteomistajat. He eivät voisi olla onnellisempia nyt kun Make ja Tomi ovat löytäneet toisensa, mutta luonnollisestihan he joutuvat kokemuksensa kautta avustamaan (lue: ohjailemaan (lue: määräilemään)) hääjärjestelyissä. Muutenhan kaikki menee aivan pieleen! Kunniavieraisiin kuuluu myös Maken ja Tomin etäisemmät sukulaiset, erityisesti asiakasomistajat, jotka innokkaasti ehdottelevat perinteitä omilta kotikunniltaan. Lopulta Make ja Tomi suostuvat ostamaan taivaansiniset pehmusteet tuoleihin ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Vieraista suurin osa koostuu kuitenkin opiskelijoista, ja vieraslista kasvaa heidän osalta häistä häihin. Jotkut ovat jo tietoisia Maken ja Tomin liitosta, mutta suurin osa on muiden parien häihin tottuneena hiukan hämillään tapahtuvasta. Mikäs näissä häissä nyt on se uusi erikoinen juttu? Monet ovat paikalla koska Tilda-tädin kuukausittaisia muistutteluja ei noin vain unohdeta, mutta määrä kasvaa hiljalleen jokaisten häiden jälkimainingeissa.

Luonnollisestihan ei voi unohtaa kaikkia jotka tekevät häistä ylipäätänsä mahdollisen. Pappina toimii perinteitä noudattaen toimitusjohtaja, joka siunauksellaan varmistaa, että Make ja Tomi löytävät toisensa kerta kerran jälkeen. Häät olisivat tylsänpuolisia ja vaikeasti löydettäviä ilman markkinointiosastoa, eikä häistä ymmärtäisi mitään ilman palvelutiimiä. Tarjoilupuolen vastuuhenkilö pitää huolen siitä, että kaikki vieraat ovat tyytyväisiä ja nesteytettyjä asianmukaisesti. Olisihan se kauheaa, jos kahvi loppuisi kesken! Varsinkin Maken vanhemmat vetäisivät herneen nenään ja lataisivat känkkäränkät tulille.

No items found.
Jaa artikkeli
not a link