Funidatalaiset Himoksella – talvilajien vauhtia ja ansaittu breikki arjesta

Kulttuuri
28.3.2023
Funidatalaiset Himoksella – talvilajien vauhtia ja ansaittu breikki arjesta

Meillä Funidatalla panostetaan työn sujuvuuden lisäksi vapaa-ajan tekemiseen. Parikymmentä funidatalaista suuntasivat hiljattain Himokselle viettämään yhteistä viikonloppua. Miten sujui historiamme ensimmäinen vapaa-ajan reissu?

Maaliskuisena perjantaina funidatalaiset pakkailivat talviurheilukamppeita autoihin niin Helsingissä kuin Tampereella. Funidatan ihkaensimmäinen vapaa-ajan reissu oli nimittäin alkamassa, ja kimppakyydit olivat valmiina suuntaamaan kohti Himosta! Perillä odottaisi kolme Funidatan kustantamaa mökkiä, monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet ja työkavereiden hyvä seura.

Ennen lähtöä olimme vaihtaneet runsaasti Slack-viestejä siitä, mitä haluaisimme puuhailla Himoksella. Mutta mitä parikymmentä funidatalaista päätyivät lopulta tekemään viikonlopun aikana?

Voiko Himoksella tehdä muutakin kuin lasketella?

Kun kyydit pääsivät perille Himokselle ja kamat oli heitetty mökkeihin, osa porukasta lähti heti tutustumaan talviurheilun iloihin. Eikä suotta, sillä aurinko paistoi ihanasti, ja lauantaille oli ennustettu räntäsadetta ja tuulta. Pari innokkainta menivät suoraan rinteeseen, ja ihmisiä lähti myös ladulle ja retkiluistelemaan. Luistelujengin meininki oli funidatalaiseen tapaan ilmeisen vilkasta, sillä yksi luistin halkesi. Laduilla latuverkoston aukkoja puolestaan paikkasi työkavereiden hyvä seura.

Lauantaiaamuna näytti ikävästi siltä, että sääennuste oli ollut oikeassa. Onneksi pian tapahtui käänne parempaan, eikä meidän tarvinnut lukkiutua mökkeihin räntämyräkkää piiloon. Rinteeseen suuntasi tällä kertaa isompi kokoonpano, ja laskeminen yhdessä sujui varsin mallikkaasti niin laudalla kuin suksilla. Toinen suosittu kohde oli pulkkamäki, jossa päästiin testaamaan rengasliukua sopivan lapsellisessa seurassa.

Meillä on ollut helmikuun puolivälistä käynnissä talvihaaste, jonka tehtäviin Himos tarjosi ihanteelliset olosuhteet. Liikunnallisten tehtävien lisäksi haasteeseen kuuluu esimerkiksi lumilyhdyn rakentamista, ja näinpä mökin terassin pöydälle ilmestyi sellainenkin.

Kuvakollaasi Himos-reissulta: kaksi funidatalaista mäessä laskettelemassa, kaakaot, maisemat rinteestä.

Miten rentoutua Himoksella urheilun vastapainoksi?

Mökeissä vietettiin yhteistä laatuaikaa rennoissa tunnelmissa. Erityisen suosittua oli saunominen ja ulkoporealtaassa lilluminen – tosin altaan veden lämpötilasta oltiin montaa mieltä. Erilaiset pelit olivat myös ahkerassa käytössä. Arsenaaliin lukeutui muun muassa Aliasta ruotsiksi ja Huhupuheita-piirustuspeli, jossa naurettiin erityisesti, kun piirrettiin Funidataan liittyviä asioita.

Kävimme toki myös katsastamassa Himoksen musiikkitarjonnan. Muutama meistä tutustui paikalliseen karaokemestaan jopa kahtena iltana peräkkäin. Lauantai-iltana eurodancen kuningatar Pandora houkutteli Himos Areenalle joukon funidatalaisia, joiden tanssijalkaa vipatti.

Sunnuntaiaamuna pakattiin kimpsut ja kampsut, ja pienen arpomisen jälkeen saatiin sumplittua, kenen on järkevintä mennä kenenkin kyydillä kotiin. Kotiin päästyä oli edelleen lämmin tunne siitä, miten kivojen tyyppien kanssa saa tehdä jokapäiväistä työtä – ja että heidän kanssaan on mahtavaa viettää myös vapaa-aikaa. ♥

Julia
Product Owner
Jaa artikkeli
not a link