Kasvun ja toiminnan laajentamisen vuosi 2022

Kulttuuri
28.12.2022
Kasvun ja toiminnan laajentamisen vuosi 2022

Avoimen korkeakoulun toiminnallisuuksia, saavutettavuustyötä ja palveluportfolioon panostamista! Uuden vuoden äärellä pysähdymme muistelemaan, miten vuosi 2022 sujui funidatalaisesta vinkkelistä.

Ai mitenkö on mennyt, no hyvin tietenkin! Vuonna 2022 olemme keskittyneet toiminnan laajentamiseen monella osa-alueella.

Sisun kehityksessä on otettu isoja harppauksia eteenpäin. Olemme muun muassa julkaisseet avoimen korkeakoulun toiminnallisuuksia, kuten opintojen ostamisen ja ilmoittautumisen, asiakkaillemme testattavaksi. Samalla olemme jatkaneet Sisun saavutettavuustyötä tänäkin vuonna. Vaikka tehtävää on vielä, olemme parantaneet muun muassa opiskelijan opintojaksohaun ja omien tietojen saavutettavuutta sekä tehneet yleisempiä parannuksia käyttöliittymässä liikkumiseen ja elementtien havaitsemiseen. Suunnittelun puolella käy kova tohina opetukseen ilmoittautumisen saavutettavuusparannusten parissa, joiden yhteydessä pyrimme tekemään toivottuja käytettävyysparannuksia.

Panostimme datamigraatioprojekteihin ja tietoturvaan

Tänä vuonna saimme Hankenin datamigraation onnistuneesti maaliin, jonka jälkeen olemme siirtyneet toteuttamaan vastaavaa Arcadalle. Palveluportfoliossamme olemme Sisun lisäksi panostaneet reflektointi- ja palautejärjestelmä UniHow’hun sekä harjoittelunhallintapalvelu Harriin.

Maailman tilanne on toki vaikuttanut Sisuun ja muihin palveluihimme. Olemme kiinnittäneet entistä enemmän huomiota palveluidemme jatkuvuuteen ja vikasietoisuuteen. Tuotteidemme tietoturva on edelleen fokuksessa tekemisessämme, ja lisäksi olemme paneutuneet yhdessä jokaisen omaan toimintaan ja hyviin tietoturvakäytäntöihin.

Kehitimme kansallisesti merkittäviä toiminnallisuuksia

Digivisio 2030 on kansallisesti merkittävä korkeakoulusektorin hanke, jonka kanssa olemme yhteistyössä suunnitelleet jatkuvan ja joustavan oppimisen tarjottimen ja Sisun yhteistoimintaa. Samalla olemme käsitelleet integraatioita Digivision palvelualustaan, jossa luonnollisesti tullaan hyödyntämään paljon Sisusta löytyvää tietoa.

Olemme jumpanneet kansallisen ristiinopiskelun palvelualustan kanssa, jotta Sisu tukee opiskelijoita myös muiden korkeakoulujen opintojen suunnittelussa ja suorittamisessa. Ristiinopiskelun toiminnallisuuksia voidaan jo testailla ja valmistella tuotantokäyttöön. Ilolla olemme huomanneet, että osaamisellemme on kysyntää, ja olemme olleet kertomassa toiminnastamme ja ratkaisuistamme lukuisissa eri tapahtumissa.

Toivotimme uudet työtoverit riemuiten tervetulleiksi

Omassa toiminnassamme olemme panostaneet merkittävästi Funidatan kulttuurin ylläpitoon ja ihanista funidatalaisistamme huolehtimiseen. Olemme puuhanneet yhdessä vaikka mitä kesäpäivien, taidepajan, murhakävelyn ja lautapeli-iltojen merkeissä! Saimme myös raivattua 1,6 kilometriä Helsingin rantoja siistimmiksi osana Itämeren pelastamiseen tähtäävää Satakolkyt-hanketta. Tiimit ovat pitäneet erinäköisiä tiimipäiviä pitkin vuotta, ja näiden avulla porukka on hitsautunut tiiviisti yhteen.

Joukkomme on kasvanut vuoden aikana: uusia ketteriä funidatalaisia aloitti tänä vuonna peräti 16 kappaletta ja saimme toivottua täydennystä erityisesti Tampereen uudelle toimistolle. Metsän eläimet ovat lisääntyneet, kun olemme perustaneet kaksi uutta tiimiä: Tampereelle Ilvekset-kehitystiimin ja Helsinkiin Ketut, jotka paneutuvat muun muassa tuotetuen helpottamiseen ja kehittäjäkokemukseen. Rekrytapahtumissa olemme etsineet täydennystä tiimeihimme ja kasvattaneet Funidatan tunnettavuutta työnantajana. Myös nettisivumme uusittiin kokonaan vuoden aikana.

Tällä kasvaneella porukalla ja kuluvan vuoden saavutuksista ylpeinä meidän on hyvä suunnata kohti uutta vuotta. Jatkamme korkeakoulusektorin digitaalisten palveluiden kehittämistä intohimolla ja tositarkoituksella myös ensi vuonna – sehän on meille sydämen asia!

Toivotamme kaikille antoisaa uutta vuotta 2023!

Mari
CPO
Toni
CTO
Jani
CHRMO
Jaa artikkeli
not a link