Sisu otettiin käyttöön Arcadassa

Uutiset
10.5.2024
Sisu otettiin käyttöön Arcadassa

Kehittämämme Sisu on korvannut Yrkeshögskolan Arcadan opinto- ja koulutustietojen hallintaan käytetyn järjestelmän.

Sisu-opintotietojärjestelmä on korvannut aiemman opinto- ja koulutustietojen hallintaan käytetyn järjestelmän nyt myös Yrkeshögskolan Arcadassa. Arcada on näin seitsemäs Sisu-korkeakoulu ja ensimmäinen ammattikorkeakoulu, joka on ottanut Sisun käyttöön pääjärjestelmänään. Toteutimme käyttöönoton tiiviissä yhteistyössä Arcadan kanssa.

Sisu on seitsemän korkeakoulun yhdessä kehittämä tietojärjestelmä, jonka järjestelmätoimittaja on Funidata Oy. Arcadan lisäksi Funidatan omistajia ja asiakkaita ovat Aalto-yliopisto, Hanken svenska handelshögskolan, Helsingin yliopisto, Jyväskylän yliopisto, LUT-yliopisto ja Tampereen yliopisto. Sisua rakennetaan asiakaskeskeisesti, ja korkeakoulujen opiskelijat, opettajat ja opintohallinnon edustajat ovat osallistuneet sen kehittämiseen alusta alkaen.

Sisu tukee Arcadan opettajien työtä ja opiskelijoiden opintoja

Sisun kehitystyössä on ajateltu koko korkeakouluopiskelu uudelleen. Sisu tukee opiskelijan opintopolkua ensimmäisestä päivästä valmistumiseen saakka. Opiskelijat suunnittelevat Sisussa opintonsa, ilmoittautuvat opetukseen ja asioivat sähköisesti esimerkiksi hakiessaan hyväksilukua. Opettajille Sisu tarjoaa opetussuunnitelma- ja arviointityökalut, ja ohjaustoiminnallisuudet mahdollistavat opiskelijan ja opettajan välisen tehokkaan vuorovaikutuksen.

Arcada liittyi ensimmäisenä ammattikorkeakouluna Funidatan omistaja-asiakkaaksi vuonna 2021. ”Hankkeen lähtökohtana oli strateginen päätös siirtyä omista järjestelmistämme SaaS-pilvipalveluihin. Sisu oli tässä tilanteessa pilvipalveluna erinomainen ratkaisu”, kommentoi Arcadan digijohtaja Carl-Johan Rosenbröijer korkeakoulun päätöstä siirtyä Sisuun.

Toteutimme Sisuun 50 AMK-muutostoiminnallisuutta, kuten esimerkiksi useita koodistojen tarkennuksia, hankkeistetun opinnäytetyön ja monimuotokoulutukset. Ensimmäiset opiskelijat aloittivat opintosuunnitelman tekemisen Sisussa 6.11.2023. Joulukuussa 2023 opiskelijat alkoivat ilmoittautua opetukseen ja tentteihin ensimmäistä kertaa Sisussa.

Funidata mukana Arcadan datamigraatiossa

Syksystä 2022 lähtien Arcadan datamigraatio on ollut yksi meidän Mäyrä-tiimimme tärkeimmistä työtehtävistä. Arcadan aiemmasta järjestelmästä siirrettiin Sisuun muun muassa hieman yli 32 000 opiskeluoikeutta ja yli puoli miljoonaa opintosuoritusta. Mäyrä-tiimi, joka toteutti 132 migraatioajoa ja 30 onnistunutta tuotantoajoa, iloitsee erinomaisesta yhteistyöstä Arcadan käyttöönottoprojektien jäsenten kanssa.

”Pystyimme Funidatan erinomaisen migraatiotiimin kanssa tekemään migraation yhdessä ja saimme myös arvokasta tukea Sisun käyttöönottoon. Käyttöönotto aloitettiin vaiheittain koskien sekä henkilökuntaa että opiskelijoita. Nämä edesauttoivat siinä, että masterin vaihto maaliskuun alussa oli nopea ja onnistunut toimenpide”, iloitsee Carl-Johan Rosenbröijer.

Sisu avattiin Arcadan opiskelijoille ainoana opintotietojärjestelmänä 6.3.2024. Sisua käyttää Arcadassa yli 3 000 opiskelijaa, opettajaa ja muuta henkilökunnan jäsentä. Olemme erittäin iloisia siitä, että Sisun käyttö on laajentunut jälleen yhteen asiakaskorkeakouluun.

"Sisun käyttöönotto Arcadassa on iso merkkipaalu myös Funidatalle – ensimmäinen ammattikorkeakoulu on ottanut Sisun tuotantokäyttöön! Uskomme, että Sisu on kilpailukykyinen vaihtoehto nyt myös suomalaisessa ammattikorkeakoulukentässä ja olemme valmiita käymään avoimin mielin keskusteluja myös muiden ammattikorkeakoulujen kanssa. Iso kiitos käyttöönotosta Arcadan ja Funidatan tehotiimeille, jotka ovat tehneet ison työn käyttöönoton valmisteluissa. Och grattis Arcada – välkommen till Sisu familjen!" tiivistää toimitusjohtajamme Mikko Myllys.

No items found.
Jaa artikkeli
not a link