Sisu otettiin käyttöön Hankenissa

Uutiset
16.2.2022
Sisu otettiin käyttöön Hankenissa

Kehittämämme Sisu on korvannut Hanken Svenska handelshögskolanissa opinto- ja koulutustietojen hallintaan käytetyt järjestelmät.

Sisu-opintotietojärjestelmä on korvannut aiemman opinto- ja koulutustietojen hallintaan käytetyn järjestelmän nyt myös Hanken Svenska handelshögskolanissa. Hanken on näin kuudes Sisu-korkeakoulu, joka ottaa Sisun käyttöön pääjärjestelmänään. Hanken ja Funidata toteuttivat käyttöönoton tiiviissä yhteistyössä.

Sisu on seitsemän korkeakoulun yhdessä kehittämä tietojärjestelmä, jonka järjestelmätoimittaja on Funidata Oy. Hankenin lisäksi yhtiön omistajia ja asiakkaita ovat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Jyväskylän yliopisto, LUT-yliopisto, Tampereen yliopisto ja Yrkeshögskolan Arcada. Sisua rakennetaan asiakaskeskeisesti, ja korkeakoulujen opiskelijat, opettajat ja opintohallinnon edustajat ovat osallistuneet sen kehittämiseen alusta alkaen.

Hankenissa Sisu on otettu positiivisesti vastaan

Koko korkeakouluopiskelu on ajateltu uudelleen Sisun kehitystyössä, ja järjestelmä tukee opiskelijan opintopolkua ensimmäisestä päivästä valmistumiseen saakka. Opiskelijat suunnittelevat Sisussa opintonsa, ilmoittautuvat opetukseen ja asioivat sähköisesti esimerkiksi hakiessaan hyväksilukua. Opettajille Sisu tarjoaa opetussuunnitelma- ja arviointityökalut, ja ohjaustoiminnallisuudet mahdollistavat opiskelijan ja opettajan välisen tehokkaan vuorovaikutuksen.

Hankenin opiskelijat alkoivat käyttää joitakin Sisun toiminnallisuuksia jo vuonna 2021. Toukokuussa ensimmäisen vuoden kandidaattivaiheen opiskelijat valitsivat pääaineensa ja loivat opintosuunnitelmansa Sisuun. Syyslukukaudesta lähtien myös muut opiskelijat alkoivat luoda opintosuunnitelmia, ja marraskuussa jokaisen opintojaan vuonna 2022 jatkavan opiskelijan tuli tehdä opintosuunnitelma järjestelmään. Joulukuussa opiskelijat alkoivat ilmoittautua opetukseen ja tentteihin ensimmäistä kertaa Sisussa.

"Odotamme innolla, miten opiskelijamme ottavat vastaan tämän nykyaikaisen ja innovatiivisen opiskelua ohjaavan ja tukevan työkalun kokonaisuudessaan. Ensipalautteet ovat olleet positiivisia, ja Sisun käyttöä on luonnehdittu helpoksi ja intuitiiviseksi", toteaa Hankenin opintohallinnon johtaja Linda Gerkman.

Funidata mukana Hankenin datamigraatiossa

Kesästä 2020 lähtien Hankenin datamigraatio on ollut yhden Funidatan kehitystiimin tärkeintä työtä. Hankenin datamigraatio on ensimmäinen, jonka Funidata toteuttaa asiakaskorkeakoululleen. Aiemmasta järjestelmästä Sisuun siirrettiin muun muassa noin 45 000 opiskeluoikeutta ja yli puoli miljoonaa opintosuoritusta.

"Migraatioprojekti on erittäin olennainen osa Sisun käyttöönottoa. Jotta käyttöönotto onnistuu, tulee migraatiossa huomioida tarkasti myös Sisun uudenlaiset prosessit ja mitä ne vaativat itse datalta. Hankenin datamigraatio on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen projekti, jota on ollut palkitsevaa tehdä asiakkaan kanssa yhdessä", kommentoi tuoteomistaja Eeva Saari Funidatalta.

Sisu avattiin Hankenin opiskelijoille ainoana opintotietojärjestelmänä 15.2.2022, ja sitä käyttää Hankenissa melkein 4000 opiskelijaa, opettajaa ja muuta henkilökunnan jäsentä.

Järjestelmätoimittaja Funidatalla ollaan erittäin iloisia siitä, että Sisun käyttö on laajentunut jälleen yhteen asiakaskorkeakouluun.

"Hankenin Sisu-käyttöönotto on ollut merkityksellinen tapahtuma myös Funidatalle. Olemme samanaikaisesti rakentaneet toimintamallia, jossa Sisun käyttöönotto olisi korkeakouluille entistäkin vaivattomampaa. Visiomme ajantasaisesta opintotiedosta palveluna on toteutumassa. Kiitos Hankenin tehotiimille intohimoisesta suhtautumisesta projektiin. Loistavalla yhteistyöllä onnistuimme pienilläkin resursseilla Sisun laajamittaisessa käyttöönotossa", tiivistää toimitusjohtaja Mika Peura.

No items found.
Jaa artikkeli
not a link