Sisu 2.9: Avoin yliopisto ja ristiinopiskelu kehityksen keskiössä

Tuotteet ja palvelut
20.9.2022
Sisu 2.9: Avoin yliopisto ja ristiinopiskelu kehityksen keskiössä

Tuoteomistajien team lead Katja antaa kattavan katsauksen syksyn ensimmäisen Sisu-version sisältöön.

Kesä 2022 oli todella lämmin ja se tuntui jotenkin pidemmältä kuin aikaisemmat kesät. Tunne johtui varmaan siitä, että kesä venyi kaikkien lämpöä arvostavien iloksi jopa syyskuun alkupäiviin saakka.  

Tuoteomistajien team leadinä kesäni koostui pitkälti yhteisten prosessien suunnittelusta ja pähkimisestä. Kehityksen jakaantuessa useampaan kehitystiimiin on mietittävä tarkoin, miten priorisoidut tarpeet päätyvät systemaattisesti ja läpinäkyvällä tavalla kehitykseen ja sitä myöten asiakkaille. Tarpeita tulee useita eri kanavia pitkin ja niistä tulee muodostaa selkeä priorisoitu työlista, jonka kautta tarpeet sitten pääsevät kehityksessä työn alle. Nyt syksyn tultua olemme voineet tarttua prosessien kehitykseen yhdessä tuoteomistajien ja asiantuntijoiden kanssa.

Avoimen yliopiston ilmoittautuminen konkretisoituu

Vaikka kesäkelit olisivat varmastikin houkutelleet rannalle nauttimaan lämmöstä, malttoivat kehittäjämme rakentaa meille Sisua ja saattaa valmiiksi merkittäviä toiminnallisuuksia liittyen muun muassa avoimeen yliopistoon, joka on yksi kehityksemme fokusalueista juuri nyt.

Avoimen toiminnallisuuksia valmistellaan tulevia käyttöönottoja varten, ja Sisu 2.9:ssä asiakaskorkeakoulumme pääsevät testaamaan opintojen ostamista ja ilmoittautumista. Avoimen yliopiston opinnoista kiinnostunut opiskelija näkee opintojaksoesitteeltä, kun tietty opintojakso on mahdollista suorittaa avoimessa yliopistossa. Hän voi tarkastella opintojakson suorittamiseksi luotuja suoritustapoja, valita niistä haluamansa ja tehdä sen toteutuksella ryhmävalinnat. Lopulta hän siirtyy maksupalveluun maksamaan valitsemansa opinnot. Maksamisen jälkeen opinnon ostaja ohjataan vahvistamaan ilmoittautuminen.  

Jos opiskelijalla ei ole mahdollisuutta vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen, voi hallintohenkilö vahvistaa ilmoittautumisen opiskelijan puolesta. Hallinnon käyttöliittymään on myös toteutettu maksulokinäkymä, josta voi tarkastella avoimen yliopiston opintomaksuja. Näin hallintohenkilö voi tarvittaessa tarkistaa, onko opiskelijan opintomaksu suoritettu onnistuneesti vai onko maksutapahtumassa ollut joku ongelma.

Korkeakoulut tutustuvat ristiinopiskelun tukeen

Avoimen yliopiston lisäksi kehityksessämme keskitytään erityisen sisukkaasti saavutettavuuden ja ristiinopiskelupalvelun kehittämiseen. Saavutettavuuden osalta olemme ottaneet käyttöön uudet komponentit opiskelijan opintojaksohaun rajaustekijöille. Hakusivulta avautuvalle opintojaksoesitteelle on myös tehty saavutettavuusparannuksia ja esitteen sisältöä voi nyt navigoida näppäimistöllä. Esitteen Suoritustavat-välilehden parannukset tehdään myöhemmin.

Ristiinopiskelun tuen parissa on tehty paljon töitä, jotta voimme Sisu 2.9:ssä tarjota asiakkaillemme testattavan kokonaisuuden. Sisun käyttöliittymän kautta voi nyt liittää opetustarjontaa ristiinopiskeluverkostoihin ja opiskelija voi ilmoittautua toisen korkeakoulun ristiinopiskelutarjontaan. Verkostoihin liittyvä opetustarjonta, ilmoittautumiset ja suoritukset kulkevat Sisun ja kansallisen ristiinopiskelupalvelun välillä. Toiminnallisuuksia ei ole vielä tarkoitus ottaa tuotantokäyttöön.

Lisäksi olemme saattaneet valmiiksi hallintohenkilön toiminnallisuuksia, joita asiakkaamme ovat meiltä toivoneet. Sisu 2.9:ssä hallintohenkilö voi kirjata opiskelijalle henkilökohtaisen opintosuorituksen ilman, että opiskelija on tehnyt sitä varten hakemusta Sisussa. Hallinnon käyttöliittymässä voi myös lisätä tutkinto-ohjelmalle versiokohtaisia valmistumispyynnön avoimia kysymyksiä. Jos tutkinto-ohjelman versio kopioidaan, kopioituvat valmistumispyynnön kysymyksetkin.

Korkeakoulut tutustuvat nyt hyvää vauhtia uuteen versioon, jonka tarkka sisältö löytyy myös julkaisutiedotteelta. Me funidatalaiset puolestamme olemme kääntäneet katseemme Sisu 2.10 -version tarpeisiin, jonka kehittäminen on jo hyvässä vauhdissa. Mainiota alkusyksyä kaikille sisukkaille tyypeille.

Katja
Product Owner, People Lead
Jaa artikkeli
not a link