Tanssin pyörteistä IT-taloon

Funidatalaiset
17.8.2021
Tanssin pyörteistä IT-taloon

Funidatan uusin vahvistus Jaana kertoo oman tarinansa siitä, millaista on vaihtaa toimialaa ja tulla tanssin pyörteistä IT-taloon.

Olemme Funidatalla olleet onnekkaita, sillä pitkittynyt pandemia ei ole hidastanut meidän kasvusuunnitelmiamme. Päinvastoin viimeisen vuoden aikana rekrytoimme toistakymmentä uutta funidatalaista. Yksi heistä on Jaana Routila, joka on muutaman kuukauden ajan vahvistanut meidän Marketing & People Ops -tiimiämme. Seuraavaksi Jaana kertoo oman tarinansa siitä, millaista on vaihtaa toimialaa ja tulla tanssin pyörteistä IT-taloon.

Funidatan turkulaisvahvistus

Moi, olen Jaana ja tosiaan yksi Funidatan tuoreimmista vahvistuksista. Aloitin toukokuussa asiantuntijana Marketing & People Ops -tiimissä. Takana on siis reilut kolme kuukautta tässä sisukkaassa jengissä. Olen meidän tiimimme turkulaisvahvistus ja tuon meidän yritykseemme kaivattua turkulaista viisautta. ? Vaikka pääkaupunkiseudulla asunkin, juureni ovat siis syvästi Aurajoen maisemissa.

Uusi suunta työuralle Funidatalla

Olen tehnyt koko tähänastisen urani markkinointia tanssin, kuluttajatuotteiden ja tapahtumien parissa. Tekniikka on aina kiinnostanut minua ja ura IT-alalla on vuosi vuodelta alkanut kiehtomaan enemmän. Oli kuin lottovoitto, kun näin keväällä Funidatan etsivän yksisarvisista ja legoista pitävää vahvistusta kehittämään ohjelmistotalon markkinointia ja työnantajakuvaa. Hain, sain paikan ja tässä sitä ollaan, kirjoittamassa blogia siitä, millaista on siirtyä hommiin IT-taloon.

Ensimmäiset kuukaudet uudessa työssä

Kuten varmasti monelle uudessa työssä aloittavalle, myös minulle työn todellinen luonne valkeni vasta ensimmäisten viikkojen aikana. Enkä tarkoita tätä negatiivisena asiana, päinvastoin. Olen positiivisesti yllättynyt, miten monipuolinen työnkuva on ja mitä mahdollisuuksia uusi työ tarjoaa. Pääsen työssäni hyödyntämään monipuolisesti aiempaa markkinoinnin kokemustani sekä kehittämään itseäni työnantajakuvan ja rekrytointiprosessien parissa.

Erot uuden ja vanhan työn välillä

Suurimpana erona uudessa työssäni verrattuna vanhaan lienee toimialan työskentelymalli ja termistö. Siirtyminen kuluttajatuotteiden ja -tapahtumien parista IT-alalle on tuonut mukanaan muun muassa ketterät toimintatavat. Haasteellisimpana asiana voidaan pitää IT-alan teknistä termistöä. Ensimmäisinä viikkoina korvissa tuntui vilisevän uusia sanoja siihen tahtiin, että koodari-Suomi -sanakirjaa olisi tarvittu. Onneksi meiltä löytyy jo valmiiksi Funi-Suomi -sanasto apuna tähän pulmaan ?.

IT-taloon töihin kesken pandemian

Aloitin työt Funidatalla keväällä ja etätyösuositukset ovat olleet läsnä koko alkutaipaleeni ajan. Huolenani ennen töiden aloitusta oli, miten pääsen kiinni rutiineihin ja miten pääsen mukaan porukkaan, kun työkavereita ei voi aktiivisesti tavata toimistolla. Huolenaiheet ovat onneksi osoittautuneet turhiksi.

Etätyöaikana uuden työn aloittaminen on toki yksilöstä ja yrityksestä kiinni. On esimerkiksi suuri merkitys, miten uuden tulokkaan perehdytys on suunniteltu ja toteutettu. Omalta kohdaltani voin antaa arvosanan 10/10. Kiitos siitä muille tiimini jäsenille! Olen onnekas, että olen voinut aloittaa työt joustavasti hybridimallilla eli olen koko ajan voinut tehdä osan päivistä turvallisesti toimistolla ja osan etänä. Koen, että toimistolla työskentely on edesauttanut integroitumista työhön ja funidatalaisten fiiliksen omaksumiseen.

Puhalletaan yhteen hiileen

Funidatalla parasta on se, että kaikilla on rento, mutta ammattimainen ote työhönsä. Ei pelätä tehdä mokia, ne on jopa sallittua, koska virheistä oppii! Funidatalla tehdään asioita yhdessä. Pulmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin, vaan apua ja lisäideoita saa, kunhan vaan uskaltaa pyytää. Parasta on myös se, että uuden työntekijän kohdalla kaikki ymmärtävät, että uusia asioita ei välttämättä saa haltuun salamannopeasti. Uudelle työntekijälle annetaan aikaa ja tukea asioiden omaksumiseen.

Vinkit uuden työn aloittamiseen

Saattaa vaikuttaa, että kokemukseni on yltiöpositiivinen ja kaikki on sujunut superihanasti. Jos totta puhutaan, asian laita on juurikin näin! Sanoisin, että oli toimiala mikä tahansa, uuden työn aloittamisessa asenne ratkaisee. Kun mielen pitää avoimena ja suhtautuu uusiin asioihin positiivisesti, työn aloitus on sujuvampaa. Itselle tulee olla myös armollinen. Kun muistaa, että kaikkea ei voi eikä pidä oppia ensimmäisinä päivinä eikä edes viikkoina, ensimmäisistä kuukausista tulee helpompaa.

Neuvoni IT-alalle haluavalle

Olet sitten totaalinen alan vaihtaja tai haluat uutta suuntaa työurallesi, lähesty rohkeasti haluamaasi yritystä. Halutaksesi IT-alalle, sinun ei välttämättä tarvitse osata koodata. Funidata on hyvä esimerkki siitä, miten ohjelmistotalossa tarvitaan koodarien lisäksi myös muita asiantuntijoita. Yhtä lailla meilläkin tarvitaan esimerkiksi markkinoinnin, viestinnän, talouden ja henkilöstöasioiden asiantuntijoita. Siirtymistä uudelle toimialalle ei myöskään kannata pelätä. Työ ja työkaverit opettavat kaiken sen, mitä et välttämättä etukäteen osaa ja tiedä.

Tanssien kohti tulevaa

Otin itse rohkean askeleen kohti uutta ja tuntematonta siirtyessäni keväällä tanssimaailmasta ohjelmistotaloon. Edessä on uusi jakso, jonka aikana pääsen kehittämään niin omaa ammattitaitoani kuin Funidatan prosessejakin. Vaikka työni tanssin parissa vaihtui ohjelmistotalon kiemuroihin, tanssiminen kuitenkin jatkuu vapaa-ajalla. Toistaiseksi vielä etänä, mutta toivottavasti pian taas livenä tanssilattialla.

Ps. Haluatko töihin ohjelmistotaloon? Meillä on jatkuvasti haku päällä. Kurkkaa avoimet tehtävät rekrysivultamme!

Jaana
Marketing & People Ops Specialist
Jaa artikkeli
not a link