Strategiapäivät Vierumäellä - tavoitteena yhteinen ymmärrys tulevasta

Kulttuuri
6.3.2024
Strategiapäivät Vierumäellä - tavoitteena yhteinen ymmärrys tulevasta

Funidatan strategia- ja kehityspäivillä Vierumäellä innovoimme tulevaisuutta, söimme laskiaispullia ja esitimme räppääviä lean-konsultteja.

Funidatan hallituksen käynnistämä strategiatyö on edennyt siihen pisteeseen, että voimme jo porukalla pohtia, mitä strategia tarkoittaa arjessa. Tällä kertaa suuntasimme yhdeksi yöksi Vierumäelle, jossa intensiivisten strategiatyöpajojen vastapainoksi nautimme myös urheilusta ja rennosta yhdessäolosta. Viime vuonna Aulangolla keskityimme purpose-lauseen kirkastamiseen ja tutustuimme uudistettuun missioon ja visioon. Vierumäellä työpajojen tavoitteena oli yhteinen ymmärrys strategiasta.

Työpajatyöskentelyä strategian parissa

Vierumäen strategiapäiviä fasilitoi Ellun Kanoista Marjaana ja Anna. Saavuttuamme Vierumäelle, päivä starttasi toimarimme Mikon strategiakatsaksella, jossa hän virkisti muistiamme esittelemällä strategiakauden 2024–2027 tavoitteet ja fokusalueet.

Lounaan jälkeen jakauduimme sekaryhmiin ja tavoitteenamme oli saada yhteinen ymmärrys strategiasta. Uppouduimme päivän aiheeseen pohtimalla, mitä oikein pyrimme saavuttamaan uuden strategian myötä. Funidatan suuntana on kasvaa eli tavoittelemme uusia asiakkaita korkeakoulukentällä ja kehitämme tuoteportfoliotamme. Matkan varrella myös funidatalaisten osaaminen kasvaa ja tunnistamme strategiaan tarvittavat kyvykkyydet tuottaen samalla timanttista laatua.

Tavoitteisiin pääseminen vaatii meiltä paljon, joten pohdimme seuraavaksi, missä meidän tulisi onnistua, jotta homma menee maaliin. Jokainen ryhmä tiivisti pohdintansa Padletiin, jonne tipahteli ajatuksia päätuotteemme Sisun sekä muiden tuotteidemme MLP:sta, myynnistä ja markkinoinnista sekä mindsetin muutoksesta. Lopuksi keskustelimme arjen toimintatavoista, jotka auttaisivat meitä yksilö-, tiimi- ja yhtiötasolla. Isojen asioiden äärellä vaaditaan avointa viestintää yli tiimirajojen ja toki meidän kaikkien tulee olla valmiita uudistumaan.

Strategiaosuuden jälkeen koitti vapaa-aika, jonka sai käyttää haluamallaan tavalla. Vapaa-ajalle oli tarjolla rauhallista joogaa ja tarkkuutta vaativaa jousiammuntaa. Ohjattujen aktiviteettien sijaan sai myös nauttia omasta ajasta, jolloin osa meni salille nostamaan rautaa, osa kömpi omaan huoneeseen ansaituille päikkäreille, osa lähti sivakoimaan hiihtoladuille ja osa metsään kävelylenkille. Ennen illallista oli mahdollisuus myös rantasaunaan. Suurin osa saunojista kävi useaan otteeseen pulahtamassa avannossa. Mitä tahansa teimmekin, oli kiva saada ajatuksia pois päivän strategiapöhinöistä.

Visioimme yhdessä Funidatan tulevaisuutta

Maittavan hotelliaamupalan jälkeen jatkoimme strategian parissa työskentelyä. Tällä kertaa emme olleet sekaryhmissä vaan pohdimme asioita omissa tiimeissämme. Jokainen tiimi kiersi läpi neljä pistettä, joissa teemoina oli strategiamme fokusalueet. Käänsimme mielikuvituksemme kunnolla laukalle ja ideoimme, kuinka funidatalaisia tullaan näkemään Huomenta Suomessa ja Hesarin etusivulla. Näimme myös huikeita esityksiä, kuten räppääviä lean-konsultteja, runon lausuntaa performanssin kera sekä Broadway-tason laulusuorituksia.

Lopuksi palkitsimme valokuvatehtävän voittajatiimin. Olimme ensimmäisenä päivänä saaneet tehtäväksi ottaa tiimeittäin kaksi kuvaa, joista toinen kuvastaisi Funidatan nykytilannetta ja toinen tulevaisuutta. Näimme luovia lähestymistapoja tehtävään – osa porukasta oli painellut lumihankeen kuvaamaan, kun taas toiset pysyivät sisätiloissa käyttäen Vierumäen tiloja loistavasti hyödyksi. Tämäkin tehtävä todisti sen, ettei poppooltamme puutu luovuutta tai rohkeutta heittäytyä!

Päivän kruunasi laskiaispullat ja pian kahvitauon jälkeen suuntasimmekin kotimatkalle. Kiitos Vierumäki ja Ellun Kanat! Iso kiitos myös kaikille meille. 💜

No items found.
Jaa artikkeli
not a link