Högskolan på Åland on valinnut Sisun opintotietojärjestelmäkseen

Uutiset
24.5.2023
Högskolan på Åland on valinnut Sisun opintotietojärjestelmäkseen

Ahvenanmaan maakunnan hallitus on liittynyt Funidatan osakkaaksi. Högskolan på Ålandista tulee kahdeksas korkeakoulu, joka ottaa Sisun opetuksen ja opiskelun pääjärjestelmäkseen.

Ahvenanmaan maakunnan hallitus on liittynyt Funidata Oy:n osakkaaksi. Liittymisen myötä ammattikorkeakoulu Högskolan på Åland tulee ottamaan kehittämämme Sisu-järjestelmän käyttöön opetuksen ja opiskelun pääjärjestelmänään. Högskolan på Åland on toinen ammattikorkeakoulu, joka valitsee opintotietojärjestelmäkseen Sisun, jota käyttää jo nyt viikoittain yli 80 000 käyttäjää.

Högskolan på Åland on 500 opiskelijan korkeakoulu, jolla on seitsemän koulutusohjelmaa. Projektipäällikkö Magnus Lindberg kertoo, että Funidatan SaaS-palvelumalli ja näkemys Sisun ohjelmistokehityksestä ja -testauksesta ovat selkeitä etuja Högskolan på Ålandille. Muita Högskolan på Ålandin vakuuttaneita tekijöitä olivat järjestelmän tietoturva ja Funidatan selkeä omistajarakenne.

"Högskolan på Ålandin näkemys on, että koska Funidata johtaa Sisun kehitystä, se vaatii korkeakoululta vähemmän resursseja kuin vastaava järjestelmä. Pienellä ammattikorkeakoululla ei ole niin suuria henkilöresursseja käytettävissä. Muita tärkeitä tekijöitä on, että Funidata hoitaa Sisun asennukset ja testauksen ja että järjestelmä luovutetaan avaimet käteen -periaatteella”, Magnus Lindberg tiivistää.

Sisu-järjestelmä on Funidatan päätuote. Lisäksi yhtiön tuotevalikoima sisältää reflektio- ja palautejärjestelmä UniHow’n sekä korkeakouluharjoittelujen ja harjoittelutukien hallintaan tarkoitetun palvelun. Funidata on kasvanut viime vuosina voimakkaasti, ja tällä hetkellä yhtiö työllistää lähes 60 henkilöä.

“Högskolan på Ålandin tuore päätös ottaa Sisu käyttöön on osoitus siitä, että opintotietojärjestelmä Sisu tukee monipuolisesti sekä pienempien että suurten korkeakoulujen opintohallinnon tarpeita. Omistajamme ovat linjanneet, että Sisu-yhteisö on avoin uusille korkeakouluille. Toivotamme ahvenanmaalaiset korkeakouluopiskelijat ja korkeakoulun henkilökunnan lämpimästi tervetulleiksi Sisu-perheeseen. Högskolan på Åland, ni är varmt välkomna!” kommentoi Funidatan toimitusjohtaja Mikko Myllys.

Funidata on suomalaisten korkeakoulujen omistama osakeyhtiö. Ahvenanmaan maakunnan hallituksen lisäksi osakkaitamme ovat Yrkeshögskolan Arcada, Aalto-yliopisto, Hanken Svenska handelshögskolan, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT sekä Helsingin, Jyväskylän ja Tampereen yliopistot. Kehitämme Sisua ja muita palveluitamme tiiviissä yhteistyössä omistajiemme kanssa. Rakennamme älykkäitä ja kestäviä digitaalisia palveluita oppijoiden ja korkeakoulujen muuttuviin tarpeisiin.

Lisätietoja:

Mikko Myllys, toimitusjohtaja, Funidata Oy (puh. 050 414 3283)

No items found.
Jaa artikkeli
not a link