Ohjelmistotalo, joka tekee isoja asioita suurella sydämellä

2016
perustettu
70
+
funidatalaista
8
omistajakorkeakoulua
43
%
kasvua 2021

Arvomme

Intohimonamme on tehdä yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä. Suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme digitaalisia palveluja opiskelun ja opetuksen päivittäisiin tarpeisiin. Uskomme jatkuvaan kehittymiseen ja yhdessä onnistumiseen.

Asiantuntijuus

Luotamme toistemme asiantuntijuuteen ja kasvamme yhdessä. Otamme vastuun omista hommista ja haluamme tehdä ainoastaan laatua.

Ihmiskeskeisyys

Meillä kaveria ei jätetä eikä tyhmiä kysymyksiä ole. Tsemppaamme toisiamme ja juhlimme saavutuksiamme. Kehityksessä asetamme käyttäjän keskiöön.

Ketteryys

Emme kangistu kaavoihin vaan kehitämme jatkuvasti oman tiimin ja koko Funidatan toimintaa. Meillä jokainen saa kehittää ja kehittyä ketterästi.

Rohkeus

Mullistamme korkeakoulumaailmaa ja luomme jotain ihan uutta. Teemme rohkeasti ratkaisuja ja seisomme niiden takana.

Timanttiset tiimimme esittelyssä

Mikä tekee Funidatasta Funidatan? Tietenkin ihmiset.💜 Funidataa ei olisi mitään ilman meidän asiantuntevaa, rentoa porukkaa. Työyhteisömme koostuu autonomisista eläinteemoitetuista tiimeistä, joissa on matala hierarkia ja kova tekemisen meininki.

Kärpät

Ahmat

Ohjelmistokehitys
ASIAKASKOKEMUS

Kärpät

Ilvekset

Ohjelmistokehitys
ASIAKASKOKEMUS

Kärpät

Karhut

Ohjelmistokehitys
ASIAKASKOKEMUS

Kärpät

Ketut

Asiantuntijat
ASIAKASKOKEMUS

Kärpät

Kärpät

Asiakkuudet
ASIAKASKOKEMUS

Kärpät

Majavat

Ohjelmistokehitys
ASIAKASKOKEMUS

Kärpät

Mopsit

Tukipalvelut
ASIAKASKOKEMUS

Kärpät

Mäyrät

Ohjelmistokehitys
ASIAKASKOKEMUS

Kärpät

Naalit

Ohjelmistokehitys
ASIAKASKOKEMUS

Kärpät

Sudet

Ohjelmistokehitys
ASIAKASKOKEMUS

Kärpät

Uikut

Ohjelmistokehitys
ASIAKASKOKEMUS

Funidatan tarina

Funidatan juuret ulottuvat jopa vuoteen 2008 asti, kun etsittiin ratkaisua jo jonkin aikaa tiedossa olleeseen ongelmaan opetus- ja kulttuuriministeriön RAKETTI-hankkeen avulla. Opintohallinnon tietojärjestelmät kärsivät vanhentuneesta teknologiasta ja ympärillä oleva tietoyhteiskunta asetti muutospaineita. Vuonna 2012 yliopistot käynnistivät Opintohallinnon tietojärjestelmien modernisointi (OTM) -hankkeen. Jo hankkeen alkumetreiltä lähtien oli selvää, että hankkeesta siirrytään yhtiömuotoon, jotta yhteisten palvelujen kehitystarpeisiin voidaan reagoida joustavasti, nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Ja näin vuonna 2016 perustimme Funidatan tuottamaan, ylläpitämään ja kehittämään opetuksen, opiskelun ja opintohallinnon tukeva järjestelmä. Asiakkaamme ovat myös meidän omistajiamme. Vuonna 2016 lähtien omistajakorkeakouluina ovat olleet Aalto-yliopisto sekä Helsingin, Jyväskylän ja Tampereen yliopistot. Myöhemmin mukaan ovat liittyneet myös Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT, Hanken Svenska handelshögskolan sekä ensimmäisenä ammattikorkeakouluna Arcada. Viimeisimpänä mukaan on liittynyt Högskolan på Åland.

Asiakaslähtöinen liiketoimintamalli on osa strategiaamme ja yhteistyömme on laajaa ja syvällistä. Haluamme varmistaa asiakkaidemme kuulemisen niin opiskelijoiden, opettajien kuin hallintohenkilöstönkin näkökulmista.

Teemme merkityksellistä työtä opintopolkujen sujuvoittamiseksi

Funidata tarjoaa ratkaisut opiskelun, opetuksen ja korkeakouluhallinnon digitalisaatioon. Missionamme on helpottaa korkeakouluelämää ja olla mukana luomassa vaivattoman sivistyksen edellytyksiä tulevaisuuden oppijoille. Mahdollistamme korkeakoulujen vakaan ja ketterän yhteistyön moderneilla SaaS-palveluillamme. Rakentamamme ekosysteemi, johon sekä nykyiset että tulevat opintosektorin järjestelmät voidaan integroida, on kivijalka tulevaisuuden innovaatioille. Palvelumallimme ansiosta emme tarjoa vain järjestelmiä, vaan kehitämme tuotteitamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Intohimonamme on tehdä merkityksellistä työtä opiskelun ja opetuksen sujuvoittamiseksi. Käyttäjälähtöisesti suunnitellut opiskelun ja opetuksen palvelumme selkeyttävät opintopolkuja. Avaamme opintosuunnitelmien rakenteellisia solmuja, sujuvoitamme ristiinopiskelua, helpotamme resursoinnin suunnittelua ja teemme tiedolla johtamisen mahdolliseksi korkeakouluille. Tuotteillamme on kymmeniä tuhansia käyttäjiä joka päivä – kädenjäljellämme on aidosti väliä.

Visio – mihin olemme menossa?

Me Funidatalla olemme suunnannäyttäjiä. Visionamme on tukea oppijoita rakentamalla älykkäitä, kestäviä ja skaalautuvia digitaalisia työkaluja ja palveluja korkeakoulujen tarpeisiin. Mahdollistamme muutoksen, jolla suomalaisista korkeakouluista valmistuu enemmän ja parempia osaajia. Olemme mukana rakentamassa kestävää korkeakoulusektoria Suomessa ja tulevaisuudessa myös kansainvälisesti.  

Ajatus jatkuvuudesta on toimintamme ytimessä. Yhdessä teemme korkeakoulujen arjesta sujuvampaa ja yhdenvertaisempaa. Huolehdimme laajentuvan pilvipohjaisen palvelukokoelmamme toimintavarmuudesta ja tietoturvasta. Ekosysteemimme ja asiantuntijuutemme tarjoavat pohjan, jonka päälle voimme yhdessä rakentaa kestävää korkeakoulusektoria ja vastata digitalisaation tarpeisiin. Emme tyydy tavanomaiseen. Me olemme muutoksen tuki.

Liity ammattitaitoiseen porukkaamme

Tsekkaa avoimet paikkamme