Funidata podcast-vieraana: ”Mitään ei voi tehdä sillee vasurilla”, kuuntele vinkit IT-yrityksen perustamiseen

Uutiset
1.2.2024
Funidata podcast-vieraana: ”Mitään ei voi tehdä sillee vasurilla”, kuuntele vinkit IT-yrityksen perustamiseen

Vierailimme Futucast-podcastissa kertomassa, miten tulkitsimme vuosia sitten kristallipalloa ja miten hyödynsimme loppukäyttäjien palautetta kehityksessä.

Meidän Mari ja Toni vierailivat Futucastin studiolla juttelemassa Funidatasta. Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon, kun aletaan tekemään kansallista opintotietojärjestelmää korkeakouluihin? Miten tulkita kristallipalloa ja ennustaa miten yhteiskunta digitalisoituu? Miten valita ohjelmointikieli tuhansien kielien joukosta? Miten ottaa käyttäjät mukaan kehitykseen ja vastata kovaan kritiikkiin?

Jos meitä pyydetään juttelemaan meille tärkeistä asioista, lähdemme aina innolla mukaan. Tällä kertaa olimme kertomassa Sisun ja Funidatan tarinasta Futucast -podcastissa. Futucast on yleissivistyspodcast, joka käsittelee laajasti eri aiheita tunnettujen vieraiden kanssa. Funidata ei välttämättä ole kaikille se kaikkein tunnetuin IT-talo, joten oli aivan huikeaa päästä merkittävien vieraiden joukkoon kuten tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Esko Valtaoja, Tarja Halonen ja Björn Walhroos.

Kun aiheena on IT-alan yrityksen ja järisyttävän kokoisen järjestelmän starttaaminen täysin nollasta, on luonnollista, että puhujiksi meiltä valittiin alusta asti matkassa mukana ollut Mari sekä jo vuosia meillä hommissa ollut Toni, joka hanskaa teknisen puolen. Funidatan erikoisuutena onkin, että yritys perustettiin hankkeen pohjalta ja Mari on ollut mukana hankkeen alkumetreiltä lähtien eli vuodesta 2013. Toni taas tuli Funidatalle hoitamaan teknistä puolta vuonna 2018.

Sisun juuret ulottuvat vuosikymmenen päähän, jolloin maailma oli murroksessa teknisessä mielessä. Tulkitsimmeko kristallipalloa oikein ja teimmekö oikeanlaisia valintoja? Olisimmeko lähteneet tähän touhuun, jos olisimme tienneet, mitä kaikkea se vaatii? Funidatalaisuuden kantavana voimana on aina ollut rohkeus ja yhteisöllisyys, mutta mitä tapahtui seinien sisällä, kun maan isoimmat mediat kritisoivat päätuotettamme Sisua?

Podcastin juontajan, Isakin, seurassa selviää muun muassa mitä tarkoittaa datalähtöinen toimintatapa, miksei Sisuun voi tehdä kaikkia pieniä muutoksia tosta noin vaan ja kuinka vaikea tekninen haaste tämän mittaluokan järjestelmä on. Ja mitä yrityksen perustaminen ja korkeakoulusektorin digitaalisaatio oikein vaatii? No sitä rohkeutta ainakin. Muut vinkit saat kuuntelemalla Futucastin jakson Spotifysta!

Annukka
People Partner
Jaa artikkeli
not a link