Funidatalaisten uusi normaali

Kulttuuri
14.9.2021
Funidatalaisten uusi normaali

Millainen on funidatalaisten uusi normaali? Entä jatkuuko etätyöskentely ja missä määrin? Vastaukset näihin löydät uusimmasta blogistamme.

Ennen koronapandemiaa vietimme työpäivämme lähinnä toimistolla ja käytävillä kävi kova puheensorina. Työskentelimme ainoastaan satunnaisesti kotoa tai muualta käsin, mutta etätyöpäivien kokonaismäärä oli silti pienehkö. Etätyösuosituksen myötä tapamme tehdä töitä niin yksin kuin yhdessä muuttui, vaikka palaverien siirtäminen Teamsiin kävikin helposti. Myös iltapäivän kahvitauot vaihtuivat tietovisaan Slackissa. Lisäksi perustimme kirjakerhon ja haastoimme toisiamme kyykkäämään ja lankuttamaan.

Tiimit päättävät vapaasti, missä läppärit avataan

Alkukesästä kokoonnuimme yhdessä Teamsiin työstämään ajatuksia siitä, mitä toivomme uuden normaalin työympäristöltä. Jatkuisiko etätyöskentely ja missä määrin? Ryhmäkeskusteluissa nyökyttelimme yhteisesti esiin nousseille ajatuksille työskentelypaikan valinnan joustavuudesta ja yhdessä sovittavista käytännöistä. Ei väliä oletko kotona, toimistolla, mökillä tai naapurin olohuoneessa, pääasia ettei se haittaa omaa tai tiimin työskentelyä. Tärkeintä on keskinäinen luottamus, jotta homma pelittää.

Näiden fiilisten pohjalta lähdimme rohkeasti rakentamaan uutta hybridityön mallia. Haluamme, että jokainen voi luoda itselleen ja tiimilleen sopivaa Funidata-arkea ja että yhteinen tekemisen meininki säilyy. Niinpä toimistopäivistä sovitaan kunkin tiimin kesken niin kuin tiimin jäsenet sen parhaaksi näkevät töiden sujumisen vinkkelistä. Jos yksi on kotona ja muut tiimistä toimistolla, ei se tietenkään haittaa. Pääasia on, että hommat etenevät ketterästi. Kunhan koronatilanne sen sallii, toivomme näkevämme toisiamme joustavasti toimistolla pari kertaa viikossa. Siten voisimme paremmin nauttia yhdessäolosta ja pitää yllä funidatalaista henkeä.

Tulemme siis jatkossakin olemaan paljon kotikonttorilla. Haluamme, että kaikilla on mukavat oltavat kotonakin ja tarjoamme etätyöskentelyä varten siihen tarvittavat pelit ja vehkeet. Saimme itse valita mieluisat työvälineet ergonomisesta hiirestä sähköpöytään. Ihanaa, että kotitoimiston arki helpottuu ja pääsemme eroon huterista kirjapinoista läppärin alla!

Toimistolla on kiva olla myös työajan ulkopuolella

Lisääntyvä etätyö muuttaa toimistomme maisemaa: emme palaakaan aikaan, jossa kaikki kuhisevat toimistolla. Olemme kasvaneet pandemian aikana suuresti, joten hulina olisikin kova! Helsingin pääkallopaikkamme muutti uusiin tiloihin vuoden alussa ja on saanut pirteän ilmeen. Meille on tärkeää, että toimistolta löytyy erilaisia työpisteitä, joihin voi vetäytyä suunnittelemaan tai rentoutumaan. Näemme toimistomme paikkana, jossa päivitetään sosiaalisia siteitä, opitaan jatkuvasti uutta ja toimitaan yhdessä niin työ- kuin vapaa-ajan puuhissa.

Haluamme tilojen mahdollistavan erilaisia kohtaamisia nopeasta jutustelusta rauhalliseen ajatusten vaihtoon. Panostamme siihen, että myös etänä työskentelevät sisukkaat tyypit pääsevät osallistumaan toimiston elämään teknologian avulla. Toimistolle saa myös jäädä työpäivän jälkeen, ja siellä varmasti tullaankin tulevaisuudessa kokoontumaan yhteen lautapelin tai leffan äärelle.

Kun työskennellään pelkästään etänä, menee välillä pitkiä aikoja näkemättä työkavereita, jolloin kuulumisia ei välttämättä tule vaihdettua yhtä luonnollisesti kuin toimiston käytävillä. Muistetaan pandemian jälkeisessäkin maailmassa pitää toisistamme huolta ja kysyä kuulumisia, tehtiin töitä sitten toimistolta, kotoa, mökiltä tai milloin mistäkin. 💜

Funidata crew
Jaa artikkeli
not a link