Kuka ekana Taigassa - Funidatan kesäpäivää vietettiin Linnanmäellä

Kulttuuri
22.6.2023
Kuka ekana Taigassa - Funidatan kesäpäivää vietettiin Linnanmäellä

Nauru pidentää työikää, joten vietimme perinteistä kesäpäiväämme tällä kertaa Linnanmäellä.

Jee, kesäkuu ja Funidatan kesäpäivä! Vietimme aurinkoista (lue: helteistä) kesäpäivää Linnanmäellä, jossa kisasimme toisiamme vastaan Huvin vuoksi -kilpailussa seikkaillen ympäri huvipuistoa.

Aamun ensimmäinen viesti Slackissä oli toimariltamme Mikolta: ”Lintsipäivä – paras päivä!” Tätä päivää on odotettu! Viime vuoden tapaan vietimme kesäpäivää ulkosalla, joten etenkin päivän järjestäjät olivat jännittäneet sääennusteita. Ei huolta, kesäpäivä oli, kuten kuuluukin, erittäin aurinkoinen! Ennen h-hetkeä kahvitauoilla on muisteltu edellisiä reissujamme Linnanmäelle ja suunniteltu mihin laitteisiin mennään. Joukostamme löytyy melkoisia hurjapäitä, joten sellaista laitetta ei taida olla olemassakaan, johon meiltä ei löytyisi innokkaita huvittelijoita. Linnanmäellä huvittelemalla osallistumme myös lastensuojelutyöhön, joten mikä voisi olla hauskempi tapa tehdä hyvää kuin mitellä hupailun jalossa taidossa.

Kohti Linnanmäkeä ja Huvin vuoksi -kisailua

Aloitimme yhteisen päivän palkitsemalla työntekijöitämme, joilla oli tullut työhistoriaa Funidatalla täyteen joko kolme, viisi tai kymmenen vuotta. Kippistelimme myös Jennan gradulle, jee! Juhlallisuuksien jälkeen suuntasimme kevyelle salaattilounaalle, jotta mahat eivät olisi liian täynnä tulevia kieputuksia silmällä pitäen. Puolilta päivin nousimme bussiin, joka kuljetti noin 60 funidatalaista Linnanmäelle huvittelemaan.

Linnanmäen pääportilla meitä odotti kaksi kisailumestaria. Jakauduimme 5–6 hengen ryhmiin, keksimme ryhmillemme nimet, kiinnitimme rannekkeet ranteisiimme ja lähdimme taistelemaan Huvin vuoksi -kisailun voitosta. Kisailu kesti pari tuntia ja siinä miteltiin niin hurjapäisyydessä, tarkkuusheitossa kuin tiedossakin.

Hurjapäisimmät suuntasivat tietysti heti Taigan jonoon, sillä kyseisestä laitteesta sai eniten pisteitä, mikäli kaikki ryhmän jäsenet uskaltautuisivat kyytiin. Taiga nouseekin yhdeksi suosikkilaitteeksemme, sillä se kiihtyy jopa 106 kilometrin tuntinopeuteen ja menee monta kertaa pää alaspäin. Allekirjoittanut tosin kirkui täyttä kurkkua koko puolentoista minuutin ajan, mutta mitä sitä nyt ei tekisi ryhmän puolesta. Me funidatalaiset tunnetusti olemme kovia kilpailijoita ja kisa kuin kisa vedetään täysillä.

Funidatalaiset Linnanmäellä.

Burgerbuffan kautta laitteisiin loppupäiväksi

Huvin vuoksi -kisailussa seikkailimme ympäri huvipuistoa ristiin rastiin etsiessämme vastauksia kysymyksiin ja suorittaessamme tehtäviä. Kisailun tehtävät olivat monipuolisia, sillä laitteiden ja tietovisailun lisäksi pääsimme myös pelialueelle pelaamaan kolmessa eri tarkkuutta tai voimaa vaativassa pelissä. Osa tehtävistä vaati laitteisiin menemistä ja etenkin korkealle pääsemistä, jotta näkee sekä huvipuistoa että Helsinkiä vähän eri vinkkelistä.

Parin tunnin kisailun jälkeen kokoonnuimme Hurlumhei-ravintolaan, jossa meitä odotti burgerbuffa ja Limonaditehtaan limuautomaatit. Ruokailumme aikana kisailumestarit laskivat pisteitämme ja tälläkin kertaa voitto ei tullut helpolla, sillä kisa oli ollut äärimmäisen tasaväkinen ja tiukka. Voiton vei lopulta vain puolella pisteellä Team Mummonhattu, jonka jäsenet voittivat herkkuliput. Nam!

Ruokailun jälkeen suurin osa meistä jäi vielä viettämään aikaa Lintsille, iso osa jopa sulkemisaikaan asti. Meikäläisiä saattoikin bongata ihan joka ikisen laitteen jonosta Kingistä Hepparataan. Osa hurjasteli moneen otteeseen vielä Taigan kyydissä, osa kävi viilentymässä Hurjakurussa ja osa piti tukikohtaa Keitaan terassilla. Pelilaitteetkin saivat kyytiä illan aikana ja moni meistä lähtikin pehmolelu kainalossa kotimatkalle.

Mitä tähän voisi enää lisätä. Lintsipäivä, paras päivä. Kiitos Linnanmäki, kisailumestarit sekä ennen kaikkea paras seura! 💜

Annukka
Marketing & People Ops Specialist
Jaa artikkeli
not a link