Funidatalaiset viettivät kesäpäivää merellisissä maisemissa

Kulttuuri
21.6.2022
Funidatalaiset viettivät kesäpäivää merellisissä maisemissa

Funidatan kesäpäivä ei tälläkään kertaa ollut pelkkää auringossa loikoilua, sillä salapoliisitaitojamme vaadittiin jälleen uuden mysteerin parissa.

Jes! Kesäkuu on taas täällä ja niin myös Funidatan perinteinen kesäpäivä! Viime vuonna vietimme kesäpäivää virtuaalisesti murhamysteeriä ratkoen, mutta nyt pääsimme tositoimiin ihan livenä –mahtavaa! Rikospaikka sijaitsi Helsingin edustalla Katajanokanluodolla, joten otimme suunnaksi keskustan.

Kohti sympaattista Katajanokanluotoa

Kesäpäivä starttasi Kauppatorilta, jonne kokoonnuimme odottelemaan kyytiämme Katajanokanluodolle. Kesäpäivän järjestäjät eli meidän Marketing & People ops -tiimi huokaisi viimeistään tässä vaiheessa helpotuksesta, kun Suomen kesä näytti parastaan: aurinko paistoi ja paatin kannella oli mukava paistatella päivää. Pitkään merimatka ei kestänyt, sillä luoto on ainoastaan seitsemän minuutin päässä Kauppatorilta. Luodolla Exit Room Helsingin tyypit antoivat meille tarpeelliset esitiedot ja jakauduimme kahdeksaan 5–6 hengen tiimiin. Apuvälineenä meillä oli puhelimeen ladattu sovellus, jonka avulla pääsimme käsiksi ratkaistaviin tehtäviin. And let the game begin!

Kuvakollaasi Funidatan kesäpäiviltä: matkalla Katajanokanluodolle lautalla sekä virtuaalisen murhamysteerin ratkomista.
Kesäpäivää vietettiin sympaattisella Katajanokanluodolla.

Mutta mitä tapahtui Unolle?

Tehtävänämme oli selvittää, mitä saaren viimeiselle luotsille Uno Nybergille oli oikein tapahtunut, kun hän katosi vuonna 1908 epäselvissä olosuhteissa. Me funidatalaiset rakastamme ongelmanratkaisua (tottakai!), joten ryhdyimme innokkaina elämään Unon viimeisen päivän arvoituksellisia käänteitä ja pohtimaan kummallisia tapahtumia. Aivonystyrämme pääsivätkin kunnolla tositoimiin, kun ratkoimme erilaisia arvoituksia ja tehtäviä pakopelin hengessä.

Tutkinnan lomassa pidimme välillä juomataukoja ja toki ihastelimme myös kauniita maisemia ympärillämme. Työn touhussa tulee nälkä, joten nautimme keittiömestari Arto Rastaan suunnittelemat pizzat aurinkoisella terassilla ennen pelin loppuratkaisua. Pizzat olivat maukkaita myös lokkien mielestä, joten omista slaisseista kannatti pitää kiinni.

Diplomit taskussa kohti kesälomia

Vietimme sympaattisella pikkusaarella jopa neljä tuntia ja saimme kuin saimmekin ratkaistua Unon kohtalon. Pakoluodon voittajiksi selviytyi Toimarit ja leidit -niminen joukkue. Saimme diplomit uutterasta toiminnasta ja olemme tästedes saaren kunniavieraita. Nousimme hyvillä mielin paattiin suunnaten kohti Kauppatoria ja Nitorin järkkäämiä jatkoja. Oli mahtavaa viettää aurinkoista päivää yhdessä ennen kesälomia. Myös joukkueet olivat saarella jakautuneet siten, että ne koostuivat eri tiimeissä työskentelevistä työkavereista, joten tuli vietettyä aikaa vähän eri porukassa mitä normaalisti.

Alamme muuten olemaan jo melkoisen hyviä salapoliiseja, sillä hanskaamme koodin lisäksi myös kaikki mahdolliset pakopelisysteemit pääsiäisen munajahtiarvoituksista puhumattakaan. Yhteisen, upeissa maisemissa vietetyn päivän jälkeen voi hyvillä mielin suunnata kesälaitumille. Ihanaa, leppoisaa ja aurinkoista kesää kaikille!

Funidatalaiset istumassa auringossa kallioilla Katajanokanluodolla.
Pääsimme viettämään aurinkoista laatuaikaa yhdessä ennen kesälomia.

Loppuun vielä kiitokset:

Kiitos kaverit. Ootte best. 💜

Kiitos Exit Room Helsinki ja Katajanokanluoto! You made our day.

Funidata crew
Jaa artikkeli
not a link