Konsultti on kiva kaveri

Funidatalaiset
14.2.2018
Konsultti on kiva kaveri

Meillä työskentelevät konsultit ovat osa perhettä.

Aamuinen toimisto on täysin hiljainen. Jos satun olemaan ensimmäinen toimistolla, lataan kaikki kolme kahvinkeitintä ja täytän astianpesukoneen. Pian tämän jälkeen saapuvat ensimmäiset koodarit, joista vielä tällä hetkellä 75% on konsultteja. Melkein kaikki haluaa juoda Rekoa ja sen purut on mitattava tarkkaan! Mutta on siellä muutama, jolle kelpaa Juhla Mokka.

Kun Sisua ei oltu koodattu vielä riviäkään, viettivät 4 tuoteomistajaa (eli po:a) päivänsä väsäämässä prosessikaavioita Hy:n Tiken tiloissa Viikissä. Ihka ensimmäinen kehittäjä, joka saapui pistämään palvelimia pystyyn, oli Tero. Tero marssi paikalle ja alkoi auraamaan tietä muiden tulla. Sitten saapuivat paikalle Mikko, Markus ja Teemu ja siitä alkoi ensimmäinen ryhtiliike. Paljon tuli hyviä kysymyksiä, joihin keltanokka-po:t yrittivät vastata parhaansa mukaan. Jo heti alussa tuli itselle olo, että nyt ollaan hyvissä käsissä, noi tietää mitä ne tekee.

Pikkuhiljaa homma eteni, tuli mukaan Tiken Ohtu-tiimiä ja lisää konsultteja. Itse kävin välissä vuoden vanhempainvapaalla ja palatessani oli homma edennyt niin, että kehitystiimejä oli jo kaksi, Karhut ja Ahmat. Edelleen mukaan tuli lisää konsultteja ja jokainen toi mukanaan oman osaamisensa ja oman persoonansa.

Tästä joukosta muodostui minulle Sisu-perhe, niin hyvässä kuin ”pahassa”. Täällä väännetään kättä lähes joka päivä. Scrum Masterit pitävät nyt jo kouliintuneempia po:a aisoissa, jos meinaa mopo lähtiä keulimaan toiveissa. Vaikka osataan me jo itsekin miettiä, mitä kannattaa tehdä milloinkin.

Konsultti on tässä perheessä perheenjäsen, tässä perheessä ei tartte pelätä sanoa mielipidettään, pikemminkin päinvastoin, siihen kannustetaan.

Siksipä, kun viimeinen MVP:n kehitysvuosi lähti käyntiin, myös konsulttien siirtyminen toisiin hommiin alkoi realisoitua. Osa konsulteista mm. Mikko, on taivaltanut kanssamme useamman vuoden ja jokaisen lähtö jättää kaipuun, kukapa sitä haluaa ystävistään ja perheenjäsenistään luopua. Teistä jokainen on meille rakas, Mikko, Teemu, Tero, Mika, Riku, Jussi, Joonas, Markus ja muut. Kiitos kaikesta!

Mutta vielä on paljon tekemistä, Sisu ei ole vielä valmis. Ja koska konsultit hörsii tuhottomasti kahvia, jonka tarttee olla vielä hyvääkin, niin pistän uuden pannun pörisemään. Se on nimittäin niin, että siitä saa todellakin kuulla, jos otat viimeisen kupin kahvia, etkä lataa uutta valmiiksi.

Katja
Product Owner, People Lead
Jaa artikkeli
not a link