Virtuaalisessa kesäpäivässä ratkottiin murhamysteeriä

Kulttuuri
23.6.2021
Virtuaalisessa kesäpäivässä ratkottiin murhamysteeriä

Kesäkuu on Funidatalla perinteisesti yhteisen kesäpäivän aikaa. Tänä vuonna toteutimme yhdessäolon virtuaalisesti peli-illan muodossa.

Kesäkuu on Funidatalla perinteisesti yhteisen kesäpäivän aikaa. Tänä vuonna toteutimme yhdessäolon virtuaalisesti peli-illan muodossa. Ennen h-hetkeä työntekijät saivat kotiovensa taakse mysteerilaatikon täynnä herkkuja nautittavaksi pelin lomassa.

Kuka murhasi Enrique Gonzalezin?

Kuten tuoteomistajamme Juuli kertoi edellisessä blogissamme, voi työ Funidatalla olla melkoista salapoliisin hommaa. Tietynlainen tutkimustyö on siis porukallemme tuttua, mutta eräänä kesäkuisena iltana apuamme tarvittiin aivan eri tematiikkaan liittyvän mysteerin ratkomisessa. Meidät hälytettiin nimittäin selvittämään Enrique Gonzalezin kuolemaa ja sitä ympäröiviä tapahtumia virtuaalimaailmassa sijaitsevalle La Hacienda -huvilalle.

Horatio Cainen CSI-tyylille uskollisina laitoimme aurinkolasit silmille ja vastasimme avunpyyntöön. Liityimme Zoom-kokoukseen, jossa Catalyst Team Buildingin CSI-yksikkö oli valmiina antamaan meille tarvittavat esitiedot tutkimusten aloittamiseen. Koska rikoksia ei tietenkään voi ratkoa ilman asiaankuuluvaa varustusta, meillä oli apuvälineinä selaimeen avattava virtuaaliympäristö ja puhelimeen ladattu sovellus, johon ilmestyi virtuaaliympäristön kartta ja tehtävänannot. Jakauduimme Zoomin Breakout Roomien välityksellä pienryhmiin, joissa mysteerin selvittäminen saattoi alkaa.

Funidatalaiset viettivät kesäpäivää murhamysteerin ja herkkujen parissa.

Laatuaikaa ja pulmien ratkaisua yhdessä

La Hacienda -huvilan eri huoneista ja pihapiiristä paljastui joukko erilaisia vihjeitä ja pienempiä arvoituksia selvitettäväksi. Jokainen pieni arvoitus vei meitä lähemmäksi varsinaisen mysteerin loppuratkaisua. Liikkuminen ja vihjeiden kerääminen virtuaalimaailmassa ja tehtävien ratkaiseminen tutkinnan edistämiseksi vaativat tiivistä tiimityötä ja ongelmanratkaisukykyä. Eri ryhmät jakoivat vastuita itselleen sopivilla tavoilla: joissain ryhmissä esimerkiksi jaettiin virtuaaliympäristöä yhdeltä ruudulta kaikille Zoomin välityksellä ja toisissa jokainen liikkui itsekseen ympäristössä kommunikoiden näkemäänsä ja löytämäänsä.

Parin tunnin aikana saimme selvitettyä huvilan salaisuudet ja vietettyä laatuaikaa toistemme kanssa. Virtuaalimaailman arvoitus vei mukanaan ja taisi rikostutkijaryhmien välinen kilpailuviettikin päästä heräämään. Jokainen ryhmä selvitti huvilan tapahtumia hyvässä ja lämpimässä yhteistyössä. Rikostutkijan puuhissa pääsi pohtimaan tehtäviä eri tiimeissä työskentelevien työkavereiden kanssa, joita etätyöaikana näe niin usein. Virtuaalinen seikkailumme olikin erityisen arvokasta juuri yhteisöllisyyden näkökulmasta. Ilta päättyi yhteisten fiilisten jakamiseen ja iloisiin ilmeisiin tietokoneen näytöllä.

Näin jännittävän mysteerin selvittämisen jälkeen kukin funidatalainen siirtyy ansaitusti vuorollaan lomatunnelmiin. Suurkiitos Marketing & People Ops -tiimillemme sekä Catalyst Team Building ja Lahjalaatikossa.fi virtuaalisen kesäpäivämme järjestämisestä ja hyvää juhannusta kaikille!

Julia
Product Owner
Jaa artikkeli
not a link