Eläimellistä ekosysteemityötä

Funidatalaiset
14.11.2018
Eläimellistä ekosysteemityötä

Pohdintaa tuoteomistajuudesta.

Eläinteemavuoden hengessä on esittelemättä vielä lisää Funidatassa nähtyjä eläimiä. Olemme päässeet tutustumaan hamstereihin, marsuihin ja piisamiin. Majavasta kuulette pian. Muistathan lukea tekstin Avaran luonnon lukijaäänellä.

Tuoteomistaja on luontaisessa ympäristössään keskellä kehitystä, se sulautuu sujuvasti maisemaan niin avokonttorissa kuin työhuoneessa. Tuoteomistajan tunnistat äänekkäästä läsnäolosta ja vaativasta luonteesta.

Tuoteomistaja lisääntyy hitaasti, asiantuntijuuden kasvu kestää pitkään ja pienet Tuoteomistajat tarvitsevat alkutaipaleellaan paljon tukea vanhemmalta populaatiolta. Toisaalta isoiksi kasvettuaan Tuoteomistaja on yhteisölle hyvin tärkeä jäsen.

Tuoteomistajan luontaisia vihollisia ovat Deadline, Budjetti ja Vaatimus. Urbaanissa ympäristössä Tuoteomistaja on kuitenkin oppinut tulemaan toimeen näiden kanssa ja elääkin usein rauhaisasti rinnakkain ajoittaisia reviirikiistoja lukuun ottamatta. Tuoteomistaja elää lähes symbioottisessa yhteistyössä Koodarin kanssa, ilman toista toisen tekemä työ on lähes mahdotonta. Koodarit ja Tuoteomistajat jakavat sujuvasti elintilaa ja ravintoa. Yhteiselo hyödyttää molempia ja populaatiot voivat hyvin yhdessä.

Tässä ekosysteemissä Asiakas on ravintoketjun huipulla ja Tuoteomistajan tehtävänä on pitää asiakaspopulaatio elinvoimaisena ravitsemalla tätä Versioilla. Tuoteomistaja on sisukas eläin, kirkas tavoite mielessään Tuoteomistaja menee läpi vaikka harmaan kiven. Tuoteomistaja väistelee isoimmat vaarat ja karikot ja luikertelee sulavasti kohti maalia. Version julkaisun lähestyessä Tuoteomistajat liikehtivät levottomasti. Asiakkaiden odotukset pyritään täyttämään mahdollisimman hyvin, mutta luontaiset viholliset eivät tee elämästä aina aivan yksinkertaista. Usein Tuoteomistajat ovat onnistuneet mallikkaasti. Toivotaan, että näin on jatkossakin!

Eeva
Product Owner
Jaa artikkeli
not a link