Väinämöinen taltuttaa Iku-Turson

Tuotteet ja palvelut
4.12.2019
Väinämöinen taltuttaa Iku-Turson

Sisun uuden version myötä massatentti-toiminnallisuus voidaan ottaa käyttöön.

Iku-Turso on kalevalaisessa runoudessa esiintyvä vedenhaltija tai merihirviö, jonka Louhi on kostoksi Sammon menettämisestä loihtinut tappamaan Kalevan kansan. Iku-Turso nostaa kammottavan päänsä vedestä sankarien laivan vieressä saaden meren kuohumaan. Väinämöinen tarttuu kuitenkin Iku-Tursoa korvasta, jolloin Iku-Turso lupaa, että jos saa säilyttää henkensä, ei hän enää nouse ihmisiä ahdistelemaan. Väinämöinen päästää Iku-Turson, joka on siitä lähtien pitänyt lupauksensa.

Siinäpä on Wikipedian tietämystä Iku-Tursosta, joka on lempinimi Funidatan vuoden 2019 viimeiselle Sisu 1.5-versiolle. Monet isot kokonaisuudet saavat muotonsa Iku-Tursossa ja niiden käyttöönotto on mahdollista aloittaa version ilmestymisen jälkeen.

Opintoluonnoksen kehitys saavutti päätepisteensä tässä versiossa. Opintoluonnos, joka on siis opiskelijan henkilökohtaisen suorituksen idea/esiaste, otetaan nyt huomioon Sisun joka nurkassa kuten tavallinenkin opintojakso. Sen voi lisätä suunnitelmaan, sitä voi aikatauluttaa ja kommentoida, se näkyy eri hakemuksissa (lisäaika, hyväksiluku, kokonaisuusmerkinnän hakeminen, tutkinnon hakeminen jne.) ja siihen liittyvistä prosesseista lähtee viesti, kuten opintojaksostakin.

Massatentti (tiedekuntatentti, yleinen tentti) on kypsynyt siihen vaiheeseen, että sen käyttöönotto voidaan aloittaa. Sisussa voidaan nyt luoda massatenttitapahtuma ja luoda siihen tenttejä halutuille opintojaksoille. Massatentti hallitsee kaikkia siihen luotuja tenttejä yhtenä kokonaisuutena ja pitää  huolta siitä, että tenttitapahtumien tiedot ovat kauniisti linjassa massatentin tietojen kanssa.

Opettajat saavat puolestaan samanlaisen opetuskalenterinsa ulosvientimahdollisuuden, kuin mitä opiskelijoillakin on. Kun opettaja on valinnut Sisu-kalenteriinsa ne tapahtumat, mitä hän haluaa siellä näytettävän, saadaan samat tiedot myös ulkoiseen kalenteriohjelmaan.

Virta-kehityksessä on toteutettu opiskeluoikeuksien ensisijaisuuspäättely ja sen ulosvienti Virta-tietovarantoon. Lisäksi Sisuun on toteutettu opinnoille uusi organisaatiorooli-tieto, järjestävä organisaatio. Virta-vientiä varten on myös toteutettu koulutusmoduulitunniste-tiedon generointi.

Opiskeluoikeuteen on toteutettu mahdollisuus vaihtaa koulutusta, johon opiskeluoikeus on myönnetty. Opiskeluoikeuden muutoksia voi nyt ajoittaa myös tulevaisuuteen. Kun muutos ajoitetaan tulevaisuuteen, opiskeluoikeus muuttuu määritettyjen tietojen mukaiseksi, kun kyseinen ajanhetki saavutetaan. Lisäksi Sisuun on tullut käyttöliittymäparannuksia mm. koulutuksen rakenteen hallintaan, opettajan ja hallintohenkilön opetukset-näkymään, ilmoittautumisten käsittelyyn ja toteutuksen arviointiin.

Vuosi 2019 on ollut todella työntäyteinen. Sisu on täydentynyt lukuisilla uusilla ominaisuuksilla, paljon uutta on tullut ja paljon vanhaakin on paranneltu. Kiitän kaikkia Sisun parissa työskenteleviä upeita tyyppejä, kehittäjiä, asiantuntijoita, testaajia jne. On ollut hieno vuosi.

Katja
Product Owner, People Lead
Jaa artikkeli
not a link