Sisu toimintavarmana läpi syksyn

Uutiset
11.12.2019
Sisu toimintavarmana läpi syksyn

Sisu on pysynyt vakaasti pystyssä huolimatta kasvaneista käyttäjämääristä.

Sisun tuotantokäyttö laajeni tänä syksynä opetukseen ilmoittautumisen ja opintojen arvioinnin palveluihin. Funidatalla keskityttiin viime kevään ja kesän aikana Sisun jatkokehityksen lisäksi myös kriittisiin kehitystiketteihin. Näin mahdollistettiin Sisun laajempi tuotantokäyttö. Miten Funidatalla onnistuttiin teknisestä näkökulmasta?

Kasvaneista käyttäjämääristä huolimatta Sisu on pysynyt vakaasti pystyssä. Ilmoittautumisia oli Sisussa tehty syyskuun loppuun mennessä yli 80 000. Parhaimmillaan kyselyitä on syksyn aikana ollut yli 600 sekunnissa ja järjestelmää on käyttänyt yli 9 000 käyttäjää päivässä. Sisun toiminta on ollut todella varmaa.

“Teknisesti Sisun käyttöönotto on edennyt mallikkaasti”, Funidatan kehitystiimin esimies Toni Sallanmaa kertoo. “Vaikka järjestelmän käyttäjämäärässä tapahtui merkittävä kasvu lyhyessä ajassa, mitään suurempaa hämminkiä ei syntynyt, sillä siihen oli osattu varautua oikealla tavalla. Meidän porukalta ihan huippusuoritus!”

Organisaation toimintamalleja muokkaavan järjestelmän käyttöönottoprosessi on aina kivulias, eikä kaikki välttämättä suju, kuten on suunniteltu. Teknisissä testeissä ei ole voitu ennakoida sitä, millaisena Sisun käyttö käytännön arjessa koetaan tai millaisia tunteita se loppukäyttäjissä herättää. Muistettava on myös, etteivät ihan kaikki kengissä hiertävät kivet ole Sisun aiheuttamia, vaikka se siltä saattaakin ensimmäisenä käyttöönottosyksynä vaikuttaa.

Järjestelmässä on toki huomattu pieniä virheitä ja puutteitakin. Käyttäjäjoukon laajentuessa radikaalisti mukaan tuli myös paljon erilaisia ja eri ikäisiä päätelaitteita, joista osa on aiheuttanut päänvaivaa. Mitään niin fataalia ei kuitenkaan ole tullut vastaan, että järjestelmän vakaus olisi ollut vaarassa. Ongelmakohtia on korjattu sitä mukaa, kun niitä on löydetty omassa seurannassa tai loppukäyttäjien palautteen perusteella. Funidata tekee myös aktiivisesti käytettävyystestausta yliopistoilla. Näin saadaan arvokasta käyttäjäpalautetta suoraan Sisun loppukäyttäjiltä.

“Alkusyksyn jälkeen tilanne on jatkunut vakaana ja palvelut ovat toimineet luotettavasti. Panostamme jatkossakin palvelutuotannon laatuun ja luotettavuuteen, tarkoitus on siis pitää hyvää tasoa yllä myös tulevaisuudessa”, Sallanmaa kertoo. Teknisestä näkökulmasta Sisun käyttöönotto on Funidatalla onnistunut hyvin.

Yliopistojen Sisu-käyttöönottoprojektien päälliköt kokoontuvat Funidatalla kuukausittain ja yhteistyön merkitys vain korostuu laajojen käyttöönottojen jatkuessa vuoden 2020 aikana. Sisu on digitalisoitumisen merkittävä mahdollistaja. Matka kohti opiskelun ja opetuksen kansallista ekosysteemiä on jo hyvässä vauhdissa.

No items found.
Jaa artikkeli
not a link