Sisu 2.0: Loppukäyttäjäparannuksia ja joulun odotusta

Tuotteet ja palvelut
17.12.2020
Sisu 2.0: Loppukäyttäjäparannuksia ja joulun odotusta

Funidatalla on kääritty Sisun uusi 2.0-versio joululahjapaperiin. Versio tuo jokaiselle jotakin, mutta etenkin loppukäyttäjien toiveita on kuunneltu.

Joulukuu rullaa vauhdilla eteenpäin poikkeuksellisissa olosuhteissakin. Päivät vähenevät kuin luukut joulukalenterista, ja Funidatan yhteisestä kalenterista (Lego Friends -kalenteri, jotta saamme lisää asukkaita toimiston legomaahan) avataankin päivittäin luukku seremoniallisesti virtuaalikahvien välityksellä. Jouluisista traditioista huolimatta kiirettä kuitenkin riittää. Mitä siis puuhastelevat Funidatan tontut, kun joulu kolkuttelee jo ovella? No pistävät Sisu 2.0 -versiota pakettiin asiakkaille, tietenkin!

Kurkistus Sisu 2.0 -pakettiin

Sisu 2.0 -lahjapaketti sisältää kaikkea kivaa niin opiskelijalle, opettajalle, palveluhenkilölle kuin pääkäyttäjälle. Puuttuvan ilmoittautumisen huomaamisesta tulee opiskelijalle selkeämpää, sillä jatkossa opintokalenterista näkee, jos ilmoittautumista opetukseen ei ole tehty. Lisäksi opiskelija saa Sisussa muistutusviestin puuttuvasta ilmoittautumisesta. Opettajalle Sisu 2.0 tuo loppukäyttäjien toivomia parannuksia, joita on esimerkiksi opintojaksokoodin näyttäminen, kun opiskelijaa ollaan lisäämässä toteutukselle manuaalisesti.

Palveluhenkilö voi Sisu 2.0:n myötä luoda uuden maksuvelvollisuusjakson opiskelijan opiskeluoikeuteen. Opiskelijahakua parannetaan uusilla rajaustekijöillä, joita on syntymäaika, lukuvuosimaksuvelvollisuusjaksot ja opiskeluoikeuden aktiivinen vaihe. Avoimen yliopiston Sisu-kehitys edistyy jatkuvasti, ja palveluhenkilö voi Sisu 2.0:ssa luoda avoimen arviointikohteisiin tuotepaketteja. Pääkäyttäjän iloksi taasen mahdollistetaan organisaation muokkaus ja julkaisu ja pätevyyksien kirjaaminen automaattisesti.

Sisu 2.0 asennetaan tuotantokäyttöön vuoden 2021 alussa. Keskiviikkona 16.12 asensimme uuden version ensimmäisen releasekandidaatin asiakaskorkeakoulujen demo- ja testiympäristöihin. Sitä ennen Funidatalla on ahkerasti testailtu niin uusia kuin vanhoja ominaisuuksia.

Oi (pikku)jouluyö

Työn vilinässä ja melskeessä ei kuitenkaan sovi unohtaa rentoutumista ja yhdessäoloa. Viime perjantai-iltana vietimme Funidatan historian ensimmäiset etäpikkujoulut. Jokainen oli halutessaan voinut tilata toimistolle noudettavaksi pikkujoulupaketin, johon sisältyi paitsi Catering Ceitaan loihtima herkullinen ruoka, myös juotavaa, poronsarvet tai tonttulakki sekä jokaisen Sisun parissa työskentelevän ehdoton joululahjahitti – EIKU-heijastin! Ohjelmaan kuului virtuaalista yhdessäoloa, juhlapuheita ja pelejä. Lisäksi meille esiintyi videoyhteydellä huikea mentalisti Pete Poskiparta, jonka tempuissa monet osallistujat pääsivät avustamaan mikrofonin välityksellä. Wau!

Syksy on kaiken kaikkiaan ollut allekirjoittaneelle vauhdikas ja mielenkiintoinen huolimatta muuten hitaammasta korona-ajan elämänrytmistä. Liityin Funidata-perheeseen syksyn alussa ja olen saanut oppia paljon uutta ohjelmistokehitystalon arjesta. Monipuoliset työtehtävät ovat ehtineet tulla tutuiksi, mutta suuren järjestelmän parissa työskennellessä opittavaa piisaa edelleen! Kysymysten herätessä voi onneksi aina kääntyä työtovereiden puoleen. Kiitän lämpimästi niin funidatalaisia kuin Nitorin konsultteja paitsi upeasta, sisukkaasta työstä, myös uusien työntekijöiden ottamisesta lämpimästi vastaan etätyöskentelyn aikana. Ei muuta kuin nokka kohti joulun vapaapäiviä ja sitten vuotta 2021. Hyvää joulua kaikille!

Julia
Product Owner
Jaa artikkeli
not a link