Sisu 1.7: OILI tuli taloon

Tuotteet ja palvelut
6.5.2020
Sisu 1.7: OILI tuli taloon

Sisun uuden version myötä ollaan lähempänä syksyn laajoja käyttöönottoja, kun opiskelijan luominen OILI-tuonnin kautta rakentuu eheäksi kokonaisuudeksi.

Kevät on jo pitkällä täällä eteläisessä Suomessa, kun samaan aikaan Pohjois-Suomessa on tehty ennätyksiä lumimäärässä. Narsissit kukkivat, ensimmäiset västäräkit on bongattu ja puut ovat luoneet silmunsa. Tänä vuonna täällä Etelä-Suomessa kevät todella saapui keikkuen: välissä satoi 5–10 senttiä lunta ja sitten taas paistoi aurinko.

Me Funidatalla olemme työstämässä valmiiksi Sisun seuraavaa versiota, joka on Sisu 1.7. Se paketoi yhteen kaiken sen, mitä tarvitaan eheän Sisu-kokonaisuuden aikaansaamiseksi, jotta Tampereella ja Lappeenrannassa voidaan ottaa Sisu tuotantokäyttöön kokonaisuudessaan. Tässä versiossa sidotaan yhteen kaikki se, mitä aloitettiin edellisessä, vuoden ensimmäisessä versiossa.

Ja mitä tämä kaikki nyt sitten on? Uuden opiskelijan ja opiskeluoikeuden luonti OILI-tuonnin kautta rakennetaan eheäksi kokonaisuudeksi. Edellisessä versiossa virkailija pääsi jo tarkastelemaan Sisuun OILIsta tuotavia tietoja, joissa on puutteita tai virheitä (mm. tuplahenkilötarkistus), muttei vielä käsittelemään niitä. Nyt virkailija pääsee käsittelemään puutteelliset tiedot kuntoon.

Opiskelijan lukuvuosi-ilmoittautumiseen liittyvät maksut siirtyvät hienosti OILIsta Sisuun ja maksut tulevat näkyviin virkailijoille. Niitä voidaan myös ylläpitää Sisussa. Maksuja varten on myös luotu oma koodistonsa, jossa näkyvät maksuihin liittyvät maksukoodit.

Myös avoimen yliopiston toiminnallisuuksia on koodailtu eteenpäin. Opintojaksolle on lisätty uusi välilehti, jonne avoimen yliopiston opetus on eriytetty. Välilehdellä voidaan luoda oma suoritustapamatriisi avoimen yliopiston opetusta varten, ja avoimen yliopiston arviointikohteet ja toteutukset näkyvät siellä. Avoimen yliopiston tuotepaketteja varten on puolestaan luotu uusi rajapinta.

Käyttöliittymään on tuotu näkyviin opiskeluoikeuteen täsmennetyt opintojaksot ja kokonaisuudet. Tämän lisäksi opiskeluoikeuteen on lisätty paikka korkeakoulukohtaisten koodistojen arvoille ja lisätiedoille, joita voi viedä ja muokata rajapinnan kautta. Opiskeluoikeuteen on myös lisätty koulutuspaikka-, koulutusluokitus- ja valintatapajonotiedot. Näitä tietoja nostellaan näkyviin käyttöliittymään sitten Sisun seuraavassa versiossa (Sisu 1.8), joka ilmestyy kesällä. Opintosuorituksille on viety lisää tietoja VIRTA-tiedostoon (hyväksiluettujen suoritusten tietoja ja luokittelutietoja).

Ja näiden lisäksi on viimein päästy työstämään asiakkaiden yhteisten määritysten pohjalta parannuksia ja viilauksia tutkintotodistuksiin ja valmistumiseen (mm. arvonimien hallinta). Haastava ja kiireellinen aikataulu on vaatinut asiakkailta uudenlaisia yhteistyötaitoja. Varsinkin, kun käsitteistöjen työstämisessä törmättiin mm. siihen, että ei riitä, että suomenkielinen termi on sama, sillä termien käännökset osoittautuivat vaihtelevan yliopistoittain. Tämä kaikki on aiheuttanut lisähaastetta kaikille yhteisen todistuspohjan kehityksessä.

Kaiken tämän lisäksi on painettu Angular- ja Bootstrap-kehitystä ja sitä työtä riittää vielä kesäksikin. Tästä työstä Harri ja Tiia kertoivat yhteisessä blogitekstissään.

Tämä on ollut erittäin työntäyteinen kevät. Paljon on tehty, mutta vieläkin jää tekemistä. Työ ei ole loppumassa. Kiitos kaikille sisukkaille tyypeille, nautitaan keväästä ja lintujen laulusta. Nyt sitä nimittäin kuulee tosi paljon.

Katja
Product Owner, People Lead
Jaa artikkeli
not a link