Silakka on parvikala

Tuotteet ja palvelut
1.2.2019
Silakka on parvikala

Sisun uusi versio keskittyy opiskelijan ohjauksen toiminnallisuuksiin.

Wikipedian mukaan silakka eli haili (Clupea harengus membras) on parvikala, Itämeressä elävä sillin alalaji. Silakka on tavallisesti 14–18 cm pitkä, joskus jopa 30–35 cm. Normaalikokoinen silakka painaa 30–100 grammaa.

Tämä pienehkö kala on vuoden 2019 ensimmäisenä ilmestyvän Sisu-version rakas lempinimi. Versionimistä käytiin jälleen intohimoinen keskustelu, myös niiden tarpeellisuudesta. Lähinnä nämä versionimet helpottavat meitä työssämme miettiessämme mitä missäkin ajanhetkessä tulisi asiakkailla olla käytettävissä. Mutta myös asiakkaiden kanssa keskustellessamme olemme huomanneet, että he suhtautuvat näihin pääsääntöisesti positiivisesti. Yleensä lämmöllä tai hilpeydellä, joskus jopa odottaen. Tämän vuoden versioiden nimiä arvuuteltiinkin kilvan ja ensimmäisen versionimen kuuleminen aiheutti kohtalaisesti hilpeyttä.

Jyväskylän yliopiston tuotantokäyttöönotto laajenee syksyllä 2019 ja kevään versiot tähtäävät varmistamaan Jyväskylän käyttöönoton onnistumisen. Siispä keväällä tähtäämmekin parantamaan ja laajentamaan jo olemassa olevia toiminnallisuuksia. Silakan fokuksessa ovat opiskelijan ohjauksen toiminnallisuudet, toteutuksien rakenteet, ilmoittautumiset sekä ryhmä-toiminnallisuus. Ohjaukseen on tavoitteena toteuttaa ohjaajalle näkymä opiskelijan ajoitustietoon, toteutuksissa rakennellaan mm. aikasarjojen poikkeuksia, ilmoittautumisissa lisätään ilmoittautumisiin priorisointisääntöjä ja rakennellaan ilmoittautumisten lisätietokysymyksiä ja ryhmissä tuumitaan, miten saadaan luotua automaattisesti päivittyviä ryhmiä (ns. dynaamiset ryhmät).

Silakkalautasella on siis tarjolla uusia toiminnallisuuksia, jotka mahdollistavat asiakkaiden käyttöönottojen laajentamisen. Silakkaa valmistelemassa on meillä täällä iso joukko kehittäjiä, asiantuntijoita, testaajia, piirtäjiä jne. Tästä joukosta onkin tarinaa seuraavassa blogipostauksessamme ystävänpäivän kunniaksi.

Mukavaa lumista helmikuun alkua!

Katja
Product Owner, People Lead
Jaa artikkeli
not a link