Nitor jatkaa Funidatan kumppanina Sisun ylläpidossa ja jatkokehityksessä

Uutiset
9.6.2020
Nitor jatkaa Funidatan kumppanina Sisun ylläpidossa ja jatkokehityksessä

Funidatan ja Nitorin yhteinen taival Sisun parissa alkoi jo vuonna 2015, vuosi ennen Funidatan perustamista.

Kun puhutaan Funidatasta tai Sisusta, on syytä mainita myös digitaalinen insinööritoimisto Nitor. Ennen kuin Funidataa oli edes perustettu, saatikka palkattu ensimmäistäkään omaa ohjelmistokehittäjää, olivat nitorilaiset koodanneet jo pitkät pätkät Sisua.

Ensimmäiset Nitorin konsultit aloittivat vuonna 2015, vuotta ennen Funidatan perustamista. Operatiivinen johtaja Pekka Äikäs muistelee naurahtaen kulttuurishokkia, kun yliopistosta siirtyneet tulevaisuuden funidatalaiset ja Nitorin konsultit alkoivat tehdä töitä yhdessä. Yliopistolla oli totuttu työntekijöiden yhteiseen kahvikolehtiin, kun taas nitorilaisille kuului työnantajan tarjoama aamupala.

Kun Funidata perustettiin vuonna 2016, alkoi sisältöasiantuntijoiden sekä teknisen väen rekrytointi. Oli myös selvää, ettei ilman konsultteja pärjättäisi. Nitorilaisten tapa tehdä töitä istui hyvin ajatukseen siitä, millaisen työnteon kulttuurin halusimme Funidatalle. Nitorin organisaatiokulttuuriin kuuluu hyvin vahvasti yhteisöllisyys ja kaveria ei jätetä -meininki. Työntekijöiltä odotetaan asiantuntemusta ja intohimoa omaan työhön. Myös Funidatasta haluttiin matalan hierarkian työyhteisö, jossa autetaan, kannustetaan ja ollaan ketteriä.

Kuluneen neljän vuoden aikana Funidatan henkilöstömäärä on viisinkertaistunut. Olemme saaneet rekrytoitua omaa teknistä väkeä suunnittelusta testaukseen. Jokaisessa oman teknisen työntekijän perehdyttämisessä on aina ollut mukana nitorilaisia. Toimistolla ei katsota kuka on konsultti ja kuka niin sanotusti omaa väkeä. Olemme kaikki yhtä porukkaa. Siksi nitorilaiset ovat luontevasti mukana meidän kesäpäivillämme ja pikkujouluissa. Yhteistä tekemistä järjestetään välillä myös vapaa-ajalla vaikkapa sulkapallon, biljardin tai lautapelien muodossa. Tekemisellä ei ole väliä, vaan yhdessä vietetyllä ajalla. – Olemme iloisia, että kehitämme yhdessä Funidatan kanssa yhteiskunnallisesti merkittävää palvelua. Sisu-tiimin hyvä henki paistaa tekemisessä, mikä on tärkeää, kun kehitetään näin haastavaa järjestelmää, Nitorin toimitusjohtaja Olli Auvinen kertoo.

Useat nitorilaiset ovat viihtyneet meillä jo vuosia. Vaihtuvuutta on toki myös ollut, kuten IT-projekteissa yleisesti, mutta pääsääntöisesti konsultit ovat viihtyneet meillä pitkään. Se helpottaa jokapäiväistä työtä. Nitorin ohjelmistoarkkitehti Erkki Pulliainen on ollut meillä vuodesta 2015 lähtien. – On ollut etuoikeus osallistua Sisu-palvelun rakennukseen ja seurata Funidatan kehittymistä yritykseksi, joka jakaa ketteryyteen ja laatuun keskittyvät sovelluskehitysperiaatteet, Pulliainen kertoo.

Vuosien yhdessä tekemisen jälkeen voimme todeta, että Nitor on meille luottokumppani. He ovat vaikuttaneet paljon siihen, miten me teemme töitä ja millaiseksi Funidatan työkulttuuri on muodostunut. Myöskään kahvikolehtia ei tarvitse kerätä, sillä kuten varteenotettavan IT-talon kuuluukin, Funidata tarjoaa työntekijöilleen kahvit ja kahvimaidot. Yhteinen matka jatkuu vielä, sillä Nitor jatkaa meidän kumppaninamme Sisun ylläpidossa ja jatkokehityksessä.

No items found.
Jaa artikkeli
not a link