Mikä on Pomelo?

Tuotteet ja palvelut
14.2.2017
Mikä on Pomelo?

Pomelo on Sisun vuoden 2017 viimeinen versio, joka kuuluu MVP:n toiseen vaiheeseen.

Pomelo, Wikipedian mukaan ”Pomelo (Citrus maxima), josta käytetään toisinaan myös nimeä pummelo, on ruutakasveihin (Rutaceae) kuuluva sitruspuu (Citrus). Sen hedelmää kutsutaan samalla nimellä. Puu kasvaa 5–15 m korkeaksi, ja sen runko on tyypillisesti 10–30 cm paksu.... Pomelon lajike hunajapomelo (Citrus maxima 'Guang Xi') on appelsiinia muistuttava, iso keltainen hedelmä... Se voi kasvaa jopa 2 kg painavaksi...”.

Pomelo on siis iso keltainen hedelmä tai pienehkö puu.

Kun en kuitenkaan ihan tätä hakenut, niin Sisun näkökulmasta voidaan todeta, että Pomelo on vuoden 2017 viimeinen versio, joka kuuluu MVP:n toiseen vaiheeseen. Tämän jälkeen siirrymme tuotantovuoteen 2018, jonka versiot ovat sitten ihan toista lajia, nimittäin jyrsijöitä.

Mitäs Pomelolle sitten kuuluu? Pomelon kypsyttely koki pieniä haasteita varhaisessa vaiheessa, kun todettiin, että Pomeloon kuuluvaan ”Vapaan suunnittelun tilaan” liittyvä hyväksyntäprosessi onkin työläämpi kuin mitä olimme etukäteen arvioineet. Siksipä vaihtoehdoiksi jäi joko lykätä Pomelon valmistumista tai pienentää sen kokoa. Koska Pomelon kokoa pidettiin tärkeämpänä kuin sen kypsymishetkeä, päädyttiin ensimmäiseen vaihtoehtoon.

Meille Funidatassa Pomelo todella on iso versio monessakin mielessä. Ensinnäkin Pomelo tuo mukanaan merkittäviä uusia toiminnallisuuksia, joita ei ole ainakaan Oodissa ollut olemassakaan. Lisäksi Pomelossa on isoja uusia toiminnallisuuksia opiskelijalle, jotka vievät eteenpäin Sisu-yliopistojen käyttöönottoja: mm. toteutuksiin ilmoittautuminen, ohjausryhmien muodostuminen ja henkilökohtaisten suoritusten sijoittaminen opintosuunnitelmaan.

Henkisesti Pomelo on iso siinäkin mielessä, että siirrymme sen myötä virallisesti MVP:n viimeiseen eli kolmanteen vaiheeseen, ja alkaa viimeinen puristus saada aikaan ensimmäinen kokonainen, toimiva versio Sisusta. Joku voisi kysyä fiksusti, että ”No miltä nyt tuntuu?”, ja todennäköisesti saisi yhtä monta vastausta kuin on Sisun parissa pyöriviä tyyppejäkin.

Itseäni ainakin jännittää, hirvittää ja innostuttaa tosi paljon. Vuoden päästä tähän aikaan pitäisi olla melko lailla valmista. Eikun kohti siis suuria ”etelän hetelmiä”.

Katja
Product Owner, People Lead
Jaa artikkeli
not a link