Lupauksien lunastamisen vuosi 2020

Kulttuuri
16.12.2020
Lupauksien lunastamisen vuosi 2020

Taas on vuosi pian pulkassa eikä edes mikä tahansa vuosi. Sisu näki maailman masterina ja otimme askeleita kohti Funidatan palvelualustaa.

Kukapa olisi osannut ennustaa millaisiin haasteisiin maailma joutuu vuonna 2020! Funidata-perheessä on lunastettu merkittäviä lupauksia kaikista haasteista huolimatta.

Yllättävä täysiin etätöihin siirtyminen saatiin toimimaan ennätysajassa, mutta samalla uusi tilanne on antanut paljon mahdollisuuksia kehittää omaa toimintaamme briljantiksi nyt ja tulevaan uuteen normaaliin. Lisäksi porukkamme on kasvanut uusilla sisukkailla osaajilla, joiden kaikkien osaamista pääsemme jatkossa hyödyntämään.

Sisu masteriksi

Vuoden kuluessa Tampereen yliopisto ja LUT-yliopisto ovat vaihtaneet Sisun opiskelu- ja opetustietojen master-järjestelmäksi. Sisua käyttää jo miltei 60 % yliopisto-opiskelijoista Suomessa! Tästä joukosta löytyy paljon osaamista ja mielipiteitä, joita haluamme ensi vuonna käyttää entistä tehokkaammin hyväksi käyttäjälähtöisessä suunnittelussa.

OILI ♥ Sisu ♥ VIRTA

Ja totta tosiaan, Funidata on lunastanut monia muitakin lupauksia vuoden 2020 aikana. Kansallinen VIRTA-tiedonsiirto on toteutettu ja vieläpä niin, että kuka tahansa korkeakoulu saa sen käyttöönsä ensimmäisestä päivästä lähtien, jos ryhtyy Sisun käyttäjäksi. Korkeakoulujen digivisiossa merkittäväksi tekijäksi nouseva opiskelijan oma data on Sisu-korkeakouluissa samanlaista, jolloin datan laatu kansallisella kentällä yhdenmukaistuu ja paranee kertaheitolla. Ja jos datasta löytyy virheellisiä kohtia, saadaan ne yhdellä korjauksella fiksattua kaikille.

Kesästä lähtien Opintopolusta OILI-palvelun kautta tulevat opiskelijat on saatu perustettua Sisuun automaattisesti. Perustamisessa luodaan Sisuun tarvittaessa uusi henkilö, hänelle opiskeluoikeus sekä päivitetään muut tarvittavat tiedot. Tämä on ihan magee juttu!

Yhteinen tutkintotodistus

Opiskelijan opintopolun elinkaaren alkupää korkeakoulussa on tärkeä, mutta niin on myös tutkinto-opiskelussa opintopolun loppupää. Pitkällisten perheneuvottelujen lopputuloksena Sisuun saatiin laadittua yksi yhteinen tutkintotodistuksen pohja, jonka avulla kaikki korkeakoulut voivat tulostaa tutkinnon suorittaneelle opiskelijalle tutkintotodistuksen.

Todistus nappia painamalla todellakin toimii ja tositoimissa se on käytössä Tampereen yliopistossa ja LUT-yliopistossa. Muiden käyttöönottoja valmistellaan kovaa vauhtia!

Sisu on pilvessä

Funidatan palvelut tarvitsevat pohjalleen myös vankan perustan, jonka päälle rakennamme timanttisia tulevaisuuden palveluita. Vuoden aikana olemme hallitusti siirtäneet palvelinympäristömme Amazon Web Services -pilvipalveluun minimaalisilla käyttökatkoilla. Jatkossa kaikki ratkaisumme tarjotaan vain pilvinatiiveina palveluina. Muutos mahdollistaa meille uusien teknologioiden ja tekniikoiden käyttöönoton ja automaation lisäämisen.

Tämän lisäksi Sisun komponentti- ja käyttöliittymäkirjaston päivityksestä ensimmäiset versiot on jo julkaistu, ja työ jatkuu edelleen.

Kohti Funidatan tarjoamaa palvelualustaa

Olemme ottaneet rohkeita askeleita entistä kattavamman kokonaispalvelun tuottamisessa asiakkaillemme. Hankenille olemme työstäneet datan siirtoa Oodi-järjestelmästä Sisuun, Jyväskylän yliopistolle Harri-harjoittelunhallintasovelluksen ylläpitoa ja integrointia Sisuun sekä Helsingin yliopistolle UniHow-palvelun ylläpitoa. Yhdessä Sisun kanssa muodostamme näistä palveluista laadukkaan ja hallitusti laajentuvan palvelualustan.

Funidata-perhe on valtavan toiminnanohjausjärjestelmän rakentamisen vaiheessa antanut paljon lupauksia. Vuosi 2020 on osoittanut, että merkittäviä lunastuksia on tehty ja lisää on tulossa. Stay tuned!

Suuri kiitos kuluneesta vuodesta kaikille: äidit, isät, siskot, veljet, serkun kummin kaimat!

Mari
CPO
Toni
CTO
Jaa artikkeli
not a link