Kukkuu – nyt jumpataan!

Kulttuuri
8.9.2020
Kukkuu – nyt jumpataan!

Funidatalaiset ottivat käyttöön kotimaisen Cuckoo Workout -taukoliikuntasovelluksen, jotta työpäivät pysyisivät etänäkin aktiivisina.

Funidatalaiset ovat olleet nyt puoli vuotta pääsääntöisesti etätöissä. Etätöihin siirryttäessä tuli työkavereiden lisäksi ikävä toimiston sähkötyöpöytiä, henkilökohtaisesti säädettyjä työtuoleja sekä toimiston jumppavälineitä, puolapuita ja yhteisiä liikuntatuokioita. Toimistolla tuli esimerkiksi vedettyä leukoja, lankutettua, treenattua kamppailulajeja (Go Funifighters!) sekä käytyä kerran viikossa lounasaikaan lenkillä.

Työhyvinvointi on tärkeää myös etänä, joten saimme keväällä testikäyttöön kotimaisen Cuckoo Workout -taukoliikuntasovelluksen. Cuckoon avulla on helppo tauottaa työpäivää ja se muistuttaa tauoista innostavalla kutsuhuudolla. Funidatalaiset innostuvat helposti, joten aloimmekin heti jumppaamaan Cuckoon tahdissa.

Miksi työpäivän aikana kannattaa liikkua? Otimme yhteyttä Cuckoon hyvinvointiasiantuntija Anni Havakseen, joka kertoi, että työpäivän aikainen kevyt liikunta ja istumisen tauottaminen on tärkeää vireystilan säilyttämisen, jumien välttämisen sekä palautumisen kannalta. – Jo muutaman minuutin verryttelyhetki saa aineenvaihdunnan käyntiin ja hapen kulkemaan aivoihin. Etätöissä arjen aktiivisuus jää normaalia vähäisemmäksi, joten liikkeen lisäämisestä on erityisen tärkeää pitää huolta, Anni selvittää. Asiantuntijaorganisaatioissa, kuten Funidatallakin, työ vie helposti mennessään ja istuttua tulee liian pitkiä aikoja putkeen. Cuckoo-taukojen avulla saakin monipuolista liikettä kropalle.

Lisäksi Anni kertoo, että tutkimusten mukaan lyhyet mikrotauot päivän aikana tehostavat myös työpäivän jälkeistä palautumista. Etenkin etätöissä palautuminen voi olla heikkoa ja työasiat jäävät pyörimään mieleen työpäivän jälkeenkin. Tauottaminen edistää palautumisprosessia ja mahdollistaa energisemmän vapaa-ajan. Työpäivän päätteeksi tehty Cuckoo-tauko tai mindfulness-harjoite voi myös auttaa irtautumaan työstä ja tehdä vapaa-ajalle siirtymisestä sujuvampaa.

Annetaan myös funidatalaisten kertoa, miltä Cuckoon käyttö on tuntunut:

  • Se on innostava ja on kiva, kun jumpat vaihtelee paljon. Ennen kukkoilua tuli vaan istuttua samassa asennossa.
  • Cuckoo on hauska ja videot monipuolisia sekä tarpeeksi lyhyitä. Lisäksi mahdollisuus osallistua esim. webinaareihin on huippu.
  • Tosi hyvä! Sopivan mittaiset taukojumpat. Tauot tulee pidettyä paremmin ja tulee liikettä mm. hartioihin. Ei ole ollut niin paljon hartiaongelmia kuin oli aikaisemmin.
  • Rentoutumisharjoitukset ovat kanssa mukavia, kun silloin voi oikeasti tauottaa miettimättä mitään.
  • Taukojumpat on sopivan lyhyitä. Olen laittanut suosikiksi sellaisia taukoja, joissa on liikkeitä, jotka tuntuu erityisesti omissa ongelmakohdissa.

Kuukauden testijakson jälkeen päätimme jatkaa Cuckoon käyttöä. Teemme töitä edelleen pääsääntöisesti etänä, ja ainakin niin kauan kuin etäilemme, Cuckoo tahdittaa taukojamme. Toimistollakin saa käydä (jumppaamassa), kunhan muistaa turvavälit ja ilmoittaa tulostaan etukäteen. Toimistolle liikkumista varten kaikille funidatalaisille toimitettiin kangasmaskit ja töissä kaikilla on omat käsidesit.

Tsemppiä kaikille ja muistakaa tauottaa työpäiviänne, olitte sitten toimistolla tai etätöissä!

Annukka
Marketing & People Ops Specialist
Jaa artikkeli
not a link