Hauki on opportunisti

Tuotteet ja palvelut
29.5.2019
Hauki on opportunisti

Sisun uudessa versiossa hallintohenkilö voi luoda opiskelijalle henkilökohtaisen rakenteen.

Mitä me tiedämme hauesta? Wikipedia tietää sanoa seuraavaa:

Hauki (Esox lucius) on sisä- ja rannikkovesissä elävä petokala, jota tavataan suurimmassa osassa pohjoista Euraasiaa ja Pohjois-Amerikkaa. Se on elinvoimainen laji, joka on levinnyt laajalle alueelle ja tulee toimeen monenlaisissa järvissä ja joissa sekä vähäsuolaisessa Itämeressä. Luonnossa hauet voivat elää 30-vuotiaiksi, ja suurimmat naaraat ovat enintään 20-kiloisia, äärimmäisen harvoin yli 25 kg. Hauki on petona opportunisti, ja se syö käytännössä sitä kalaa, jota on parhaiten saatavilla.

Sisu 1.3, lempinimeltään Hauki, tuo mukanaan täydennystä jo olemassa oleviin toiminnallisuuksiin, mutta rakentaa myös pohjaa opiskelijan henkilökohtaisen rakenteen kokonaisuudelle (Hero). Jos lähdemme liikkeelle tuosta Herosta, niin Sisuun ollaan rakentamassa toiminnallisuutta, jossa hallintohenkilö voi luoda opiskelijalle henkilökohtaisen rakenteen, jossa ovat kaikki ne opinnot, jotka opiskelijan tulee suorittaa voidakseen valmistua tutkinto-ohjelmastaan. Hauki-versiossa rakennamme sille pohjia, mitään näkyvää Sisuun ei siitä vielä siis tule.

Opintoluonnos, joka on opiskelijan oma ehdotus joko henkilökohtaisesta suorituksesta tai sisällytettävästä osaamisesta, yhdistetään Hauki-versiossa jo olemassa oleviin henkilökohtaisen suorituksen ja sisällyttämisen hakuprosesseihin. Tämän jälkeen opiskelija voi ehdottaa opintosuunnitelmaansa tehdyn opintoluonnoksen perusteella suoritusta (suoritettu tai hyväksiluettu osaaminen) ja hallinnossa hakemukselle voidaan antaa päätös. Hyväksytystä hakemuksesta syntyvä suoritus korvaa rakenteessa olevan opintoluonnoksen.

Myös opetukseen ilmoittautumisen kehitys jatkuu Hauessa. Vastuuopettaja näkee ennusteen siitä, mihin opetusryhmiin opiskelijat ovat ilmoittautumislaskennassa sijoittumassa. Samalla hän näkee, mitkä opetusryhmät ovat suosittuja.  Vastuuopettaja voi muokata opiskelijan ryhmätoiveita ja myös vahvistettuja opetusryhmiä. Opiskelija näkee jo ilmoittautumisaikana, mihin opetusryhmään hän on päätymässä ja voi siten helpommin suunnitella lukujärjestystään.

Ennen kuin aloitimme uusimman version työt, odotimme jännityksellä, millainen vonkale se sieltä saadaan haaviin. Saadaanko pelkkä alamittainen hauenpoikanen, vai vanha Haukivaari. Tämä kalastusreissu osoittautui varsin tulokselliseksi, mukavan kokoinen vonkale saatiin pyydykseen.

Kevätterveisin, Katja

Ps. Ja tulihan se toteutuksen kautta viestiminenkin valmiiksi tähän Haukeen. Eli hallintohenkilö voi  rajata toteutukseen ilmoittautuneista opiskelijoista joukon väkeä ja lähettää heille Sisussa viestiä, tai ottaa csv-tiedoston Sisusta pihalle toteutukseen ilmoittautuneista opiskelijoista. Hauki oli isompi kuin muistinkaan.

Katja
Product Owner, People Lead
Jaa artikkeli
not a link