Hannan hyppy tuntemattomaan – opintohallinnosta ohjelmistokehityksen pariin

Funidatalaiset
18.8.2020
Hannan hyppy tuntemattomaan – opintohallinnosta ohjelmistokehityksen pariin

Kuinka sovitetaan yhteen kielitiede, opintohallinto ja ohjelmistokehitys? Työntekijäesittelyssä asiantuntijamme Hanna Suomaa.

Funidatan asiantuntijatiimissä kaikilla on kokemusta yliopiston tai ammattikorkeakoulun opintohallinnosta, eikä noin vuoden verran tiimissä vaikuttanut Hannakaan ole tästä poikkeus. Annetaan Hannan kertoa, kuinka hän päätyi meidän vauhdikkaaseen tiimiimme.

Moi Hanna, kuka olet ja mistä tulet?

Aloitin Funidatalla asiantuntijan tehtävässä lokakuussa 2019, eli vajaa vuosi sitten. Sitä ennen olin työskennellyt yli kymmenen vuotta Helsingin yliopistossa erilaisissa opintohallinnon tehtävissä mm. amanuenssina, humanistisessa tiedekunnassa suunnittelijana sekä valintasuunnittelijana hakijapalveluissa.

Miten päädyit Funidatalle?

Olen opiskellut pääasiassa humanistisia tieteitä ja tehnyt lähes koko työurani yliopistohallinnossa, joten työ IT-alan yrityksessä oli kaukana tutusta ja turvallisesta. Olin kuitenkin pohtinut alan vaihtoa. Koska Funidatan palvelut ja tuotteet liittyvät koulutusalaan, näin avoimen tehtävän kutkuttavana mahdollisuutena yhdistää aikaisempi osaamiseni johonkin aivan uuteen. Hyppy tuntemattomaan kannatti!

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Pidän kovasti siitä, että työnkuvani on monipuolinen. Monelle asiakkaistamme nimeni on varmasti tuttu asiakaspalvelusähköpostimme kautta. Yhdessä Netta Kärjen kanssa työstämme Sisun nykytilaa kuvaavia prosessikaavioita, ja myös Sisun käyttöliittymätekstien käännöstehtävissä olemme työpari Netan kanssa. Tämän lisäksi työskentelen mm. viestinnän parissa.

Mitä olet oppinut Funidatalla?

Ensimmäisenä tulee mieleen, että runsaasti teknistä termistöä. Alkuun oli kyllä aika orpo olo, kun varsinkin koodarit tuntuivat puhuvan aivan omaa kieltään.

Miten nykyinen työsi eroaa aiemmasta työstäsi?

Työn rytmi on hieman erilainen. Opintohallinto seuraa pääasiassa tiettyä vuosikiertoa. Funidatalla kehitys on ketterää ja toteutetaan scrum-mallisena, eli todellisuus on vähän pienemmissä palasissa, kun tietty sykli toistuu useamman kerran vuoden aikana.

Mikä on parasta Funidatalla?

Yksi innostavimpia juttuja on se, kun pääsee oppimaan yhä enemmän ns. teknisestä puolesta. En nyt sentään vielä koodia kirjoita, mutta kyllä tekninen ymmärrys on ehdottomasti karttunut ja halu oppia lisää on kova!

Kerro jotain kivaa funidatalaisista.

Meillä liikutaan paljon yhdessä. On esimerkiksi porukka, joka juoksee, ja porukka, joka treenaa kamppailulajeja. Kahvitauon päätteeksi lankutetaan ja osa porukasta vetää myös säännöllisesti leukoja.

Mikä on paras tapa tyhjentää mieli työasioista?

Tanssi!

Minkä taikavoiman haluaisit ja miksi?

Minulla on paljon ystäviä eri puolilla maailmaa, joten olisi ihanaa, jos voisin ilmiintyä paikasta toiseen kuten Harry Potter -kirjoissa! Lisäksi se myös säästäisi aikaa, kun esimerkiksi työmatkoihin menisi alle minuutti suuntaansa.

No items found.
Jaa artikkeli
not a link