Hamsteri tarkoittaa rohmuamista

Tuotteet ja palvelut
12.4.2018
Hamsteri tarkoittaa rohmuamista

Sisun MVP:n kolmas vaihe koostuu jyrsijöillä nimetyistä versioista.

Wikipedian mukaan ”Sana hamsteri tulee Saksan sanasta hamstern, joka tarkoittaa rohmuamista. Nimi johtaa hamsterin tavasta kantaa suuria määriä ruokaa poskipusseissaan ja varastoida se kauemmas varastoonsa.”

MVP:n kolmas vaihe (eli vuosi 2018) jakautuu Funidatassa jyrsijänimisiin versioihin siten, että pienikokoisin jyrsijä on ensimmäisenä ja version kasvaessa kasvaa jyrsijäkin (tai toisinpäin). Ensimmäinen versio on hamsteri, tämä rohmuava otus, joka varastoi saaliinsa poskipusseihinsa.

Jos tästä jotain analogiaa hakee Sisun Hamsteri-versioon, niin lähinnä olisi varmaankin malliajoitustoiminto, josta valmistuu palveluhenkilön osuus Hamsteriin.

Malliajoituksessa koulutusta tarjoava yksikkö voi hamsteroida malliajoitukseen opiskelijan tutkintorakenteen opinnot ja kiikuttaa ne aikajanalle, josta ne hienosti ja automaattisesti tarjoillaan opiskelijalle.

Eli käytännössä Sisuun tulee nopea ja helppo tapa asettaa opinnot ihanteelliseen aikajärjestykseen, jonka opiskelija sitten voi ottaa käyttöönsä sellaisenaan. Opiskelija voi halutessaan myös muokata tai luopua siitä kokonaan eli se ei pakota opiskelijaa mihinkään.

Opiskelijapuolelle on puolestaan tulossa opiskeluoikeutta tarkentavien valintojen vaikutusten näkyminen opiskelijan opintosuunnitelmassa. Käytännössä, jos opiskelijalle on tarjolla tietty polku koulutuksensa sisällä ja polun valintoihin on olemassa logiikkaa, näytetään tämä ja valintojen vaikutukset opiskelijalle opintosuunnitelmassa. Eli huh, logiikka vaan lisääntyy Sisussa, eikä tässä tietenkään ole vielä kaikki, ei lähellekään.

Poikkeuksellisesti maaliskuu, joka on meillä täällä tiukkaa kehitysaikaa, on ollut kylmä ja luminen. Hamsteri elää luonnossa maanalaisissa käytävissä, joten sitä ei talvi ja kylmyys niin haitanne, mutta eiköhän sekin nauti keväästä ja auringosta. Tuokoon huhtikuu aurinkoiset kelit, jotta mekin saamme nauttia ihanista kevätkeleistä Hamsteri-versiota julkaistessamme.

Katja
Product Owner, People Lead
Jaa artikkeli
not a link