Appelsiinit kypsyvät

Tuotteet ja palvelut
4.10.2017
Appelsiinit kypsyvät

Sisun uusin versio vaatii tietomallijumppaa.

Syksy saa ja uusi lukuvuosi on jälleen lähtenyt käyntiin yliopistoissa. Meille Funidatassa syksy oli erityisen jännittävä, sillä kaksi Sisun suurinta asiakasta, Helsingin yliopisto (Hy) ja Aalto-yliopisto, aloittivat tuotantokäytön. Vaikka järjestelmä on edelleen kehitysvaiheessa, ei onneksi käyttöönotossa havaittu suuria kupruja, lähinnä käytettävyyteen littyen tuli opiskelijoilta muutamia toiveita ja muutamia korjauksia tehtiinkin tuotantokäytössä olevaan versioon.

Nyt olemme suunnanneet katseemme jo kohti Appelsiini-versiota. Kehitysaikaa siihen on enää viikko ja sen jälkeen alkaa meillä funidatalaisilla testausaika. Testaamme aktiivisesti viikon 40 ja uusi versio on tarkoitus asentaa yliopistoille testiin 9.10. Yliopistojen väen testausaika on puolestaan vähän yli viikko ja sen jälkeen pitäisi tuotantokelpoinen versio olla kasassa. Huh!

Viime viikot on painettu erityisesti tietomalliasioiden parissa: Inka, Eki (arkkitehti) ja muutama kehittäjä ovat painineet opiskeluoikeuden ja kouluttautumismahdollisuuden tietomallien parissa kädet ihan savessa ja nyt alkaa jo näyttää hyvältä. Sieltä on syntymässä malli, jolla pystyy kuvaamaan opiskelijan mahdolliset polut koulutuksen sisällä vieläpä niin, että ajan saatossa tulevat muutokset näkyvät opiskelijalle. Tämä on ollut tosi iso työ.

Toinen iso tietomallijumppa on ollut työ ryhmien parissa, eli milloin tulisi syntyä ryhmiä ja mihin ryhmiin opiskelijan tulisi kuulua. Tämä liittyy sekä opiskelijoiden ohjaukseen että ilmoittautumisiin, meillä alkaa ”kurssi-ilmoittautumisten” koodaus ihan lähiaikona.

Paljon työtä on siis edessä, tämä syksy ja koko talvi tulee olemaan valtava puristus meiltä kaikilta. Mutta nyt kypsytetään ensin tuo appelsiini ja suunnataan sen jälkeen katseet kohti isompia ”etelän hetelmiä”.

Katja
Product Owner, People Lead
Jaa artikkeli
not a link