Viisivuotias Funidata kasvaa kohisten

Kulttuuri
30.3.2021
Viisivuotias Funidata kasvaa kohisten

Funidatan viides vuosi on ollut monin tavoin poikkeuksellinen. Maailmanlaajuinen pandemia on pakottanut etätöihin ja muokannut toimintatapoja. Haasteita on riittänyt myös käyttöönottojen kiemuroissa. Näistä huolimatta ilmassa on myös kasvun merkkejä.

Funidatan viides vuosi on ollut monin tavoin poikkeuksellinen. Maailmanlaajuinen pandemia on pakottanut etätöihin ja muokannut toimintatapoja. Haasteita on riittänyt myös käyttöönottojen kiemuroissa. Tampereen yliopisto otti Sisun pääjärjestelmäkseen ensimmäisenä Suomessa, ja heti perään masteria vaihtoi myös LUT-yliopisto.

Koko maailmaa kurittavasta koronasta huolimatta ilmassa on myös kasvun merkkejä. Taitavia tekijöitä rekrytoidaan jatkuvasti lisää, palvelualusta laajenee ja yhä useampi korkeakoulu on osoittanut kiinnostusta Sisun tarjoamiin mahdollisuuksiin. Erikoiseen vuoteen on mahtunut myös muutto toimivampiin tiloihin. Funidatalaiset saivat n. 300 lisäneliötä ja kipusivat katutasosta kolmanteen kerrokseen. Valoisan ja avaran toimiston toiminnallisuudet suunniteltiin yhteistuumin työntekijöiden kanssa.

Kasvuyrityksessä riittää haasteita

“Vuosi on ollut todella tiukka,” toteaa Funidatan tuotejohtaja Mari Riihiaho ja ennustaa tulevan vuoden olevan vähintään yhtä hurja. “Oodin kehitystyön ja ylläpidon päättyessä edessä on todennäköisesti peräti neljän yliopiston opintotietojärjestelmien käyttöönotto. Kun takana on kaksi isoa järjestelmänvaihtoprojektia, on luottamus tulevaan onneksi tukevalla pohjalla. Kokemus antaa turvaa ja kasvattaa luottamusta siihen, että tulevatkin käyttöönottoprojektit hoituvat suunnitellusti.”

“Aina kun joku ottaa järjestelmän täysimääräisenä käyttöön ensimmäisenä, ratkottavaa riittää puolin ja toisin”, vahvistaa Toni Sallanmaa, Funidatan teknologiajohtaja. “Kun asiakkaamme alkavat siirtyä Sisun tuotantokäyttöön, meidänkin on mentävä eteenpäin ja muokkauduttava kunkin asiakkaan tilanteen vaatimalla tavalla.”

Kaiken kiireen ja koronan keskellä on rekrytoitu yhteensä 10 uutta tekijää, joista on etätoimistoilla istumisesta huolimatta kasvamassa sisukkaita funidatalaisia. Henkilökunnan lukumäärä kolkuttelee jo neljääkymmentä. “Eikä kasvu tähän lopu,” huomauttaa Riihiaho. “Kuluvana vuonna tulemme rekrytoimaan ainakin 5–10 asiantuntijaa lisää!”

Kehittyvä palvelualusta korkeakoulujen digitalisoitumisen tukena

Myös palvelualusta kasvaa yrityksen mukana. Sisun päälle rakennetaan palvelukerrosta, joka tukee korkeakouluja digitalisoitumisessa. Tavoitteena on antaa asiakkaille työkaluja, joiden avulla he voivat kehittää toimintaansa Sisun tarjoaman datan pohjalta.

“Sisun ytimessä on valtava tietosisältö, jota korkeakoulujen kannattaa hyödyntää,” Mari Riihiaho täsmentää. “Se antaa erinomaisen pohjan tiedolla johtamiseen ja toimintatapojen muokkaamiseen. Erilliset excelit, yksittäiset dokumentit ja muu hajautettu data hidastaa prosesseja huomattavasti, mutta kun kaikki tieto keskitetään yhteen paikkaan, sen päälle voi rakentaa loputtoman määrän älykkäitä toimintoja. Yksi esimerkki dataan perustuvasta sovelluksesta on juuri nyt työn alla oleva harjoittelunhallintatyökalu. Sisuun integroitava työkalu käyttää hyväkseen opintotietojärjestelmään kerättyä dataa".

Funidatan tulevaisuus on taitavien tekijöiden käsissä

Asiakaspalautteiden perusteella Funidata on luotettava tekijä ja haluttu kumppani sekä korkeakoulumaailmassa että kansallisella tasolla. Sitkeä kehitystyö ja selkeä visio ovat tuottaneet tulosta. Tulevien vuosien tavoitteena on nostaa palvelutaso vieläkin korkeammalle.

“Uskon, että seuraavien viiden vuoden aikana Funidata on vahvistaa merkittävästi kansallista asemaansa”, sanoo Riihiaho. “Meidät tunnetaan laadukkaasti tehdystä työstä, joka jatkuu koko elinkaaren ajan.” Sallanmaa komppaa kollegaansa: “Tarjoamme kokonaispalvelua avaimet käteen -periaatteella, se on Funidatan ehdoton vahvuus myös tulevaisuudessa.”

Lähitulevaisuudessakin riittää tekemistä. Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto aloittavat Sisun tuotantokäytön vuoden 2021 aikana. Hanken on ilmoittanut liittyvänsä seuraan ja Jyväskylän yliopistokin laajentaa tuotantokäyttöään. Tärkeä etappi saavutettiin helmikuussa, kun Arcada liittyi ensimmäisenä ammattikorkeakouluna Funidata Oy:n osakkaaksi.

“On hienoa, että yritys kasvaa”, Toni Sallanmaa sanoo. “Kaiken pöhinän keskellä pitää kuitenkin muistaa, että järjestelmiä, palveluja ja tuotteita ei olisi olemassa ilman ammattitaitoisia ja työhönsä intohimolla suhtautuvia tekijöitä. Menestys tulee yhteen hiileen puhaltamalla ja siihen tarvitaan meitä kaikkia.”

PS. Kasvu jatkuu edelleen, ja siksi haemme tällä hetkellä muun muassa ohjelmistokehittäjiä ja koodaavaa Scrum Masteria. Oletko sinä tulevaisuuden funidatalainen? Klikkaa seuraavaksi meidän rekry-sivulle tai vinkkaa paikoista kaverillesi!

No items found.
Jaa artikkeli
not a link