Tampereen teknillinen yliopisto Funidatan omistaja-asiakkaaksi

Uutiset
22.1.2018
Tampereen teknillinen yliopisto Funidatan omistaja-asiakkaaksi

Tampereen teknillinen yliopisto liittyy Funidatan omistaja-asiakkaaksi.

Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) rehtori Mika Hannula on allekirjoittanut sopimuksen TTY:n liittymisestä Funidata Oy:n osakkaaksi. Funidata on suomalaisten korkeakoulujen omistama osakeyhtiö, joka kehittää opetuksen ja opiskelun palveluja yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Funidatan omistajia ovat Tampereen teknillisen yliopiston lisäksi Aalto-yliopisto, Helsingin, Jyväskylän ja Tampereen yliopistot sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto. Yhtiön päätuote tällä hetkellä on Sisu-järjestelmä opiskelijoiden, opettajien ja palveluhenkilöiden käyttöön.

"Iloksemme myös TTY valitsi Sisun opetuksen, opiskelun ja opintohallinnon järjestelmäkseen", toteaa Funidatan toimitusjohtaja Mika Peura. "Olemme jatkossakin avoimia yhtiön omistuspohjan laventamiselle."

Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto ottivat Sisu-järjestelmän tuotantokäyttöön syksyllä 2017. TTY aloittaa käyttöönottoprojektin mahdollisimman pian, ja samalla Tampereen korkeakouluyhteisö valmistautuu yhdistymään uudeksi, monialaiseksi säätiöyliopistoksi 1.1.2019 alkaen.

Tällä hetkellä Sisu-järjestelmän toiminnallisuuksista ovat käytettävissä opiskelijalle opintojen suunnittelu -työkalu, opintojen ajoitus ja opintokalenteri sekä suoritettujen opintojen seuranta, kertoo Funidatan asiantuntijatiimin esimies Mari Riihiaho. "Palveluhenkilö voi tehdä opetussuunnitelmatyötä eli ylläpitää opintoja, koulutuksia ja opetuksen toteutuksia sekä ohjata opiskelijaa opinnoissa ja hallita perustietoja. Opettaja voi arvioida suorituksia ja lisätä oman opetuksensa kalenteriin."

Funidatan työ Sisu-kehityksen parissa jatkuu, ja tavoitteena on tuottaa asiakkaille toiminnoiltaan mahdollisimman kattava, ohjaava sekä tietoturvallinen järjestelmä sovitun aikataulun mukaisesti. Vuoden 2018 aikana järjestelmä saavuttaa ennalta määritellyn ns. minimitoiminnallisuuksien tason. Kehitystyön roadmap ulottuu 2020-luvulle saakka.

No items found.
Jaa artikkeli
not a link