Sisu 2.2: Kehittäen kesää kohti

Tuotteet ja palvelut
18.5.2021
Sisu 2.2: Kehittäen kesää kohti

Sisu 2.2:ssa opiskelija pääsee muodostamaan itselleen sähköisesti varmennetun opiskelutodistuksen.

Kalenteriviikot kuluvat ja korkeakoulujen lukuvuoden loppu lähenee. Viime aikoina aurinko on hellinyt ja luonto alkanut vihertää oikein urakalla. Etätyöpäivien jälkeen on ollut ihanaa suunnata ulos tuulettumaan huolettomasti ilman takkia. Lähestyvästä kesästä innostuneena hankin itselleni pari viikkoa sitten uuden pyörän, jolla olen työn vastapainoksi kierrellyt pääkaupunkiseutua vauhdin hurmasta nauttien. Vauhdikkuutta ei toisaalta puutu funidatalaisilla työnteostakaan. On aika katsoa, mitä Sisu-kehityksestä on putkahtanut ulos sitten viime kerran.

Varmoin ottein

Viime versioon eli Sisu 2.1:een tuotettiin mahdollisuus tulostaa sähköisesti varmennettu opintosuoritusote. Sisu 2.2:ssa opiskelija pääsee muodostamaan itselleen toisen oleellisen dokumentin, eli sähköisesti varmennetun opiskelutodistuksen. Jotta kummankin dokumentin varmenne toimii, on korkeakoulun tullut toimittaa se Funidatalle asennettavaksi. Lisäksi navigointia käyttöliittymässä on helpotettu: opiskelijan Omat tiedot, josta löytyvät muun muassa opintosuoritukset ja ilmoittautumiset, nököttävät vastedes Sisun päänavigaatiopalkissa.

Opettajan käyttöliittymässä opiskelijoiden manuaalista lisäämistä toteutukselle on selkeytetty. Lisäämismodaali ilmoittaa käyttäjälle, jos lisättävä opiskelija on jo ilmoittautunut toteutukselle, ja käyttäjä voi valita, mille opiskelijan opiskeluoikeudelle ilmoittautuminen kirjataan. Opiskeluoikeuksien tilat näkyvät, joten opiskelijaa lisätessä on helppo erottaa, onko kyseessä aktiivinen vai passiivinen opiskeluoikeus. Koko alkuvuoden kestänyt kova suunnittelu- ja koodaustyö huipentuu, sillä ohjaaja pystyy nyt luomaan opiskelijalle opintosuunnitelman ja tekemään rakenteen sääntöjen mukaiset valinnat. Kun ohjaaja tallentaa muutokset, ne tulevat näkyviin myös opiskelijalle.

Hiomalla hyvä tulee

Palveluhenkilön puolelle on tehty kaikenlaisia parannuksia olemassa oleviin toiminnallisuuksiin. Esimerkiksi opintokokonaisuuden hallintohenkilölle on annettu oikeus käsitellä poikkeavien ja erillistä hyväksyntää vaativien kokonaisuuksien hakemuksia. Myös suoritusotteen muodostukseen ja opintokokonaisuuden arviointiin on kiinnitetty huomiota. Palveluhenkilö voi nimittäin tulostaa opiskelijan suoritusotteen halutessaan opiskeluoikeuskohtaisesti, ja opintokokonaisuuden voi arvioida kokonaisuuden tiedoista poikkeavalla asteikolla, jos keskiarvon laskennassa käytettyjen opintojen laajuus muodostaa alle puolet kokonaisuuden opintopisteistä. Avoimen yliopiston puolella Avoimen tarjonta -näkymään on tullut massatoimintoja.

Pääkäyttäjä puolestaan voi antaa varmennetuille opintosuoritusotteille ja opiskelutodistuksille tulostuvat tekstit ja määritellä, näytetäänkö opintosuoritusotteilla opintokokonaisuuksien keskiarvo. Lisäksi tätä roolia käyttävät voivat muokata lukuvuosimaksullisten opiskeluoikeuksien maksuvelvollisuusjaksojen tietoja uusien opiskeluoikeuksien tiedonsiirrossa.

Vaikka kesälomat siintävät jo horisontissa, funidatalaisten työn pyörät pyörivät vauhdikkaasti eteenpäin ja työstämme seuraavan version sisältöä. Säätiedotus on muuttunut sateisempaan suuntaan, ja täällä pääkaupunkiseudulla on ehditty nähdä jo kesän ensimmäinen ukkonen. Saapa nähdä, voisiko taas mennä tempaisemaan pyörälenkin päivän päätteeksi. Muistattehan käyttää kypärää!

Funidata toivottaa kaikille kesäisiä päiviä!

Julia
Product Owner
Jaa artikkeli
not a link