Netta laatii prosessikaavioita ja huolehtii asiakkaistamme

Funidatalaiset
26.2.2020
Netta laatii prosessikaavioita ja huolehtii asiakkaistamme

Funidatan sisukas perhe kasvoi viime syksynä yhdellä uudella asiantuntijalla. Netta Kärki on ollut joukossamme jo muutaman kuukauden, ja on aika tutustua häneen hieman lisää.

Funidatan sisukas perhe kasvoi viime syksynä yhdellä uudella asiantuntijalla. Netta Kärki on ollut joukossamme jo muutaman kuukauden, ja on aika tutustua häneen hieman lisää.

Moi Netta, kuka olet ja mistä tulet?

Moi! Olen ollut Funidatalla töissä nyt puolisen vuotta. Aiemmin olen työskennellyt Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa, joissa Sisu-järjestelmä otetaan käyttöön. Helsingin yliopistossa työskentelin tiedekunnan sekä erillislaitoksen opintohallinnossa ja Aalto-yliopistossa opintohallinnon lisäksi Sisu-käyttöönottoprojektin parissa. Lisäksi olin vastuussa yhden pienemmän järjestelmän käyttöönotosta. Tuon Funidatan Sisu-perheeseen siis tietotaitoa opintohallinnon osaamisen lisäksi myös käyttöönottoprojekteista.

Miten päädyit Funidatalle? Miksi valitsit juuri Funidatan?

Funidata oli minulle tuttu aiemman työpaikkani johdosta. Oli helppoa hakeutua yritykseen, jossa minut tunnettiin jo aiemmin. Pidin siitä, että Funidatalla on dynaaminen työyhteisö ja ihmisiä, joilla on intohimoa työtään kohtaan sekä visioita siitä, miten asioita kannattaa parantaa. Hakiessani ajattelin, että voisin hyödyntää käyttöönottoprojektista saamaani osaamista tietojärjestelmän kehitykseen liittyvään uuden osaamiseen, ja näin on käynytkin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi Funidatalla?

Työnkuvaani kuuluu asiakaspalvelua, prosessikuvien mallintamista, käyttöliittymäkäännöksiä sekä kuukausidemoja, joissa näytetään kahden edellisen sprintin tuotokset ja versiojulkaisun yhteydessä vedetään yhteen versiosisältö. Aamuisin avaan sähköpostin ja tarkistan, onko tullut uusia viestejä asiakkailta. Minun lisäkseni asiakaspalvelussa työskentelee kaksi muuta asiantuntijaa, joten saamme viestit nopeasti työn alle. Edistämme säännöllisesti myös prosessikuvia ja käyttöliittymäkäännöksiä työparini Hanna Suomaan kanssa, jotta asiat etenisivät tasaisesti. Kerran kuukaudessa on lisäksi asiakkaille suunnattu kokous, jossa toimin muistionpitäjänä.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Eniten pidän vaihtelevista työpäivistä ja mukavasta työporukasta. Työnkuvani on monipuolinen, joten tylsiä työpäiviä ei ole ollut. Pidän myös siitä, että groomauksissa kaikki saavat esittää näkemyksensä. Olen havainnut, että asiakkaiden toiveiden yhteensovittaminen on haastavaa, mutta onneksi asiakkaamme ovat joustavia.

Asiantuntijan työ on usein intensiivistä ja pirstaloitunutta. Mikä on paras tapa tyhjentää mieli työasioista?

Itselleni toimii parhaiten urheilu ja erityisesti salilla käyminen tuo hyvää vastapainoa. Myös lenkillä käyminen metsässä tyhjentää hyvin ajatukset. Yhteiset torstain lounaslenkit katkaisevat myös ajatukset töistä, ja antavat virtaa loppupäiväksi.

Minkä neuvon antaisit jollekin, joka harkitsee tätä työtä?

Asiantuntijan työtä suosittelisin kaikille, joilla on hyvää näkemystä asioiden kehittämiseen ja uskallusta ajatella rohkeasti. Koska työ on hektistä, tulisi muistaa rentoutua vapaa-ajalla. Työ on kuitenkin hyvin palkitsevaa, kun tietää osallistuneensa asiakkaiden kannalta välttämättömän toiminnallisuuden kehittämiseen.

Mikä on parasta Funidatalla?

Hyvä työyhteisö ja ihmiset, joilla on samanlainen huumorintaju. Vaikka työ on henkisesti ajoittain raskasta, on hyvä tietää, että töissä saa tukea.

Jos ei tarvitsisi nukkua, mitä tekisit extra-ajalla?

Nukkuisin varmaan silti, koska nukkuminen on parasta!

Mikä on tärkein oppi, jonka olet Funidatalla oppinut?

Olen oppinut paljon ohjelmistokehityksestä ja odotan innolla, että pääsen oppimaan lisää. Joka päivä oppii jotain uutta. Olen myös huomannut, että omat mielipiteet kannattaa aina esittää, vaikka ne eroaisivatkin muiden mielipiteistä. Voihan olla, ettei kukaan vaan ole tullut ajatelleeksi asiaa kannaltasi.

No items found.
Jaa artikkeli
not a link