Kuha on pieni

Tuotteet ja palvelut
15.4.2019
Kuha on pieni

Sisussa helpotetaan kevätlukukaudella asiakkaiden käyttöönottoa ja tehdään asiakkaille tärkeitä parannuksia, jotta käyttöönotot onnistuvat mahdollisimman jouhevasti.

Sisussa helpotetaan kevätlukukaudella asiakkaiden käyttöönottoa ja tehdään asiakkaille tärkeitä parannuksia, jotta käyttöönotot onnistuvat mahdollisimman jouhevasti.

Ahmatiimissä (joita allekirjoittanut toisella kädellä silittää ja toisella tuuppii oikeaan suuntaan) parannuksia tehdään erityisesti kurssi-ilmoittautumishärpäkkeeseen. Sisussa kurssi-ilmoittautumisen kantava ajatus on, että opetukseen valitaan ne opiskelijat, joille opetus kuuluu eikä niitä, jotka pystyvät olemaan netin äärellä sillä nanosekunnilla, kun ilmoittautuminen aukeaa.

Aiemmin ilmoittautumiseen on jo tehty perusvaatimuksia (mm. voimassa oleva opiskeluoikeus, läsnäolo, opintojakson pitää olla ensisijaisessa opintosuunnitelmassa), joiden puuttuessa opiskelija ei voi tulla valituksi opetukseen. Lisäksi ilmoittautuneita on voinut priorisoida esim. tiettyyn kohderyhmään kuulumisen perusteella. Nyt kevätlukukaudella uusia ominaisuuksia ilmoittautumisessa ovat opiskelijoiden priorisoiminen tutkintoon suoritettujen opintopisteiden perusteella, lisätietokysymykset, opiskelijoiden hyväksyminen opetukseen koko ajan (ns. jatkuva ilmoittautuminen) sekä jälki-ilmoittautumisella. Lisäksi ilmoittautuneita voidaan hallinnoida entistä paremmin sekä nähdä mihin opetusryhmiin opiskelija on päätymässä. Näiden suunnittelu teknisten jamppojen kanssa se vasta hauskaa onkin!

Parametri konffataan rekursiivisesti ja boolean propagoituu document stateksi, kun endpoint kysyy paikkatietoja backendistä.

Joo, tämä oli kuvitteellinen esimerkki, mutta ymmärrätte konfuusioni.  Sen syvemmälle asiaan kaivautumatta, ilmoittautuminen on toimiva, mutta sekä tietomallillisesti että loogisesti hyvin kompleksinen systeemi. Yhtä pientä kikkulaa suunnitellessa pitäisi osata huomioida sen vaikutus sinnetännetonne, jotta koko homma pysyy ehyenä.

Myös asiakkaiden tarpeet ja priorisoinnit ovat kevään aikana eläneet, mikä ei ole suinkaan suunnittelua helpottanut. Kevätlukukaudella oli tarkoitus julkaista kaksi uutta Sisu-versiota, Sisu 1.1 ja 1.2, lellittelynimiltään Silakka ja Hauki. Käyttöönottojen tarpeista johtuen myös Kuha tulee. Veivausta on ollut siihen malliin, että todellakin, Kuha tulee, vaikkakin pieni. Version tekemiseen on ollut vähemmän aikaa kuin koskaan aiemmin. Pikku-Kuhassa tulee ilmoittautumisen parannusten lisäksi seuraavia toiminnallisuuksia: opetusajoille voi antaa tapahtumakohtaisia tietoja, ilmoittautumisaikoja ja ilmoittautumisen valintakriteerejä voi muuttaa massana, opetustarjonnasta voi tulostaa koosteen, opintoluonnoksen voi lisätä opintosuunnitelmaan ja opintojakson suorituksen voi koostaa automaattisesti.

Omat fiilikset kevään aikana ovat velloneet iloisesta hysteriasta syvämasennukseen. Helppoa ei siis ole ollut, mutta onneksi Ahmatiimi on täynnä tolkun ihmisiä ja innokkaasta (lue: saatettiin vähän ääntä korottaa ja tehdä näkymättömään pöytäkirjaan merkintöjä kunkin näkemyksestä) plänäyksestä seuraa järkeviä toimintoja. Jään odottamaan kauhunsekaisin tunnelmin ovatko (ovathan?) asiakkaat samaa mieltä. Koska Kuha tulee - hyvä ja käytettävä.

Juuli
Product Owner
Jaa artikkeli
not a link